Macaristan'ı demir yumrukla yöneten sağcı başbakan Viktor Orban'ın dün yaptığı açıklamalar gündemden düşmüyor... Macar halkına seslenen Orban, Avrupalıların Avrupalı olmayanlarla birlikte olduğunu ve Macaristan'ın "kırma ırkları istemediğini" söylemesi hem sosyal medyada hem de uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

24 Şubat'tan beri Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a yakınlığını gizlemeyen Orban, "Ülkemizin vatandaşlarının Avrupalı olmayanlarla dost olmaya ilgisi yok" diyerek "saf macar ırkını ön plana aldığını dile getirdi.

Baile Tusnad Yaz Üniversitesi'nde konuşan Orban, "Avrupalılar, Avrupalı olmayanlarla birlikte olmamalı. Biz dolaşıyoruz, başka yerlerde çalışıyoruz, Avrupa içinde karışıyoruz. Fakat biz kırma  bir ırk ya da çok etnikli bir grup olmak istemiyoruz" dedi.
[old_news_related_template title="Orban: Rusya'ya ambargo Avrupa ekonomisini mahvedecek" desc="Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yaptırım kararlarına itiraz eden Macaristan Başbakanı Viktor Orban’dan yeni bir açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/10/iecrop/orban-reuters_16_9_1654842968.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/orban-rusyaya-ambargo-avrupa-ekonomisini-mahvedecek-7185398/"]