Fransa bu hafta sonu Emmanuel Macron ile sağcı lider Marine Le Pen arasındaki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna hazırlanıyor... Seçime sayılı günler kala anket sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı.

Ipsos-Sopra Steria'nın yayınladığı ankette iki isim arasındaki makas giderek açılırken Macron'a destek yüzde 55.5 seviyesinde seyrederken Le Pen'e destek de yüzde 44.5 seviyesinde kaldı.

Le Pen'in göçmen ve azınlıklara yönelik planlarına savaş açan Macron dün Marsilya'da katıldığı toplantıda, "Sağ şu an bizim ülkemiz için bir tehlike oluşturuyor. Onlara destek vermeyin. Onların yenelim" dedi.

Öte yandan Macron'un sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı da gündem oldu. Marsilya'daki fotoğraf çekiminin öncesinde çekildiği ortaya çıkan fotoğraflarda Macron, bir kanepede gömlek düğmelerini açmış bir şekilde görülüyor. Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Soazig de la Moissonniere'nin çektiği fotoğraflarda görülen Macron'un göğüs kılları sosyal medyada alay konusu oldu.

Macron ve Le Pen, çarşamba günü televizyonda bir münazaraya katılacak.

[old_news_related_template title="Seçimin ikinci turuna hazırlanan Macron'dan 'U' dönüşü" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 50 gün geride kalırken, Rusya'nın saldırılarına karşı çok sert ifadeler kullanan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan 'soykırım' çıkışı geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/macron-reuters_16_9_1649934700.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/secimin-ikinci-turuna-hazirlanan-macrondan-u-donusu-7074367/"]