Ukrayna İnsan Hakları Ombudsmanı Ludmila Denisova, ülkenin doğusunda Rus kuşatması altındaki Mariupol kentinde çarşamba günü hava saldırılarının hedefi olan tiyatro binasına dair açıklamalarda bulundu.

Denisova, binden fazla kişinin sığındığı tiyatro binasının enkazından 130 kişinin kurtarıldığını ve bölgede kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

16 Mart'ta Mariupol Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şehirdeki en büyük sığınak olan Drama Tiyatrosu'nun Rusya'nın bombardımanının hedefi olduğu duyurulmuş, yapılanların hiçbir zaman affedilmeyeceği vurgulanmıştı. İtalya hükümeti, "mümkün olan en kısa sürede" tiyatro binasını yeniden inşa etmeyi teklif etmişti.

Stratejik liman kentindeki binaların tahminen yüzde 80'i Rus saldırılarında büyük hasar gördü veya yıkıldı.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Dünya Putin'e ateş püskürüyor: Çocuk yazısına rağmen saldırmışlar" desc="Rusya ile Ukrayna savaşı 24 Şubat'tan beri devam ederken, dün gece Rus askerlerinin binlerce Ukraynalının sığındığı tiyatro binasını vurması uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırdı. Paylaşılan uydu görüntülerinde saldırıdan önce Rusların görmesi için binanın dışındaki kaldırıma büyük puntolarla 'ÇOCUK' yazılmasına rağmen saldırılması büyük tepki çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/17/iecrop/uydu-retuers_16_9_1647499453.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-dunya-putine-ates-puskuruyor-cocuk-yazisina-ragmen-saldirmislar-7015929/"]

[old_news_related_template title="İtalya, Mariupol Tiyatrosu'nun yeniden inşası için devreye girdi" desc="İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini açıklama yaparak Ukrayna'nın Mariupol kentinde bulunan ve Rus bombardımanı sırasında büyük ölçüde tahrip olan Mariupol Tiyatro binasının yapımını üstlenmek istediğini duyurdu. Tiyatroyu sığınak olarak kullanan Ukraynalılar, Rus jetlerinin görmesi için binanın iki yanına Rusça 'çocuklar' yazmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/18/iecrop/patlama-reuters1_16_9_1647599716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/italya-mariupol-tiyatrosunun-yeniden-insasi-icin-devreye-girdi/"]