Bolivya’nın 2019’da darbeyle görevden uzaklaştırılan eski Devlet Başkanı Evo Morales, ABD’nin Rusya’da darbe düzenlemeye çalıştığını savundu.

Bolivya’nın ilk yerli lideri olan ve 2020’de müttefiki Luis Arce’nin devlet başkanı seçilmesinin ardından sürgünden ülkesine dönen Morales, ABD’nin Ukrayna’daki savaşı kullanarak Rusya’da hükümeti devirmeye çalıştığını belirtti. Twitter hesabında ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’da darbe planı yaptığını yazan Morales, ABD’nin askeri, siyasi ve ekonomik yollarla Rus halkına saldırdığı yorumunda bulundu.

Morales, paylaştığı bir tweet’te “Hiroşima ve Nagazaki’de yüzbinlerce kişiyi atom bombalarıyla öldüren tek ülkenin kimseye savaş suçlusu demeye hakkı yok” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden’ın cumartesi günü Polonya ziyaretinde yaptığı konuşmada “kasap” olarak nitelediği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görevi sürdüremeyeceğini söylemesi tepkilere yol açmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Rusya'da rejim değişikliğini desteklemediklerini belirtirken Biden da son açıklamasında Rusya’da rejim değişikliği çağrısı yapmadığını söyledi.

[old_news_related_template title="ABD'den Rusya'da rejim değişikliği açıklaması" desc="ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bugün İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile Kudüs'te bir basın toplantısı düzenledi. Blinken, Rusya'da rejim değişikliğini desteklemediklerini belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/27/iecrop/blinken-2_16_9_1648369247.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdden-ukraynaya-askeri-destek-aciklamasi-7036818/"]

[old_news_related_template title="Rusya'dan Biden'a sert yanıt: İnsanların öldürülmesini istedi" desc="ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iktidarda kalmaması gerektiği yönündeki açıklamasının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 'Rusya'da kimin iktidarda olacağının kararını Biden değil Ruslar verir” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/peskovv-iha_16_9_1648327427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyadan-bidena-sert-yanit-insanlarin-oldurulmesini-istedi-7036319/"]