NATO’nun Ukrayna'ya destek olmak ve doğu ülkelerindeki varlığını güçlendirmek için yeni adımlar atmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya’nın caydırıcı kuvvetlerini özel savaş durumuna geçirmesi talimatını vermişti.

Putin’in kararının ardından ABD basınına konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stontenberg, Putin’in kararını “tehlikeli” ve “sorumsuz” olarak nitelendirerek, Putin’in Ukrayna’ya yönelik saldırgan tavrının devam ettiğini aktardı.

Stoltenberg, "Bu tehlikeli bir söylem. Bu sorumsuzca bir davranış” ifadelerini kullanarak, Putin’in bu kararının Ukrayna’ya karşı yürüttüğü işgal ve sahada yaptıklarıyla birleştirildiğini durumun ciddiyetinin arttığını açıkladı.

[old_news_related_template title="Ukrayna-Rusya savaşında yeni gelişme: Kiev'i işgal etmeye çalışan birlikler yok edildi" desc="Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, 'Putin, hiçbir hedefine ulaşabilmiş değil. Rusya hiçbir kenti ele geçirebilmiş değil. Kiev'i işgal etmeye çalışan birlikler yok edilmiştir' dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/ukrayna-kuleba-iha1_16_9_1645972102.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-rusya-savasinda-yeni-gelisme-kievi-isgal-etmeye-calisan-birlikler-yok-6978107/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Moskova'dan iddia: Ukrayna heyeti Belarus'a gidiyor" desc="Rusya ile Ukrayna arasında perşembe günü başlayan savaşta ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ederken Moskova'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Rus haber ajanslarının 'son dakika' ibaresiyle yayınladığı haberlerde Moskova'dan yetkililerin Ukrayna'dan bir heyetin müzakere için Belarus'a gittiğine yönelik ifadeleri aktarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/zelenskiy-reuters1_16_9_1645966613.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-ukrayna-heyeti-belarusa-gidiyor-6978015/"]