Dünyanın en prestijli olduğu kadar tartışma yaratan ödüllerinden olan Nobel Barış Ödülü'nü geçen yıl kazanan Rus gazeteci Dimitri Muratov, ödülünü Ukraynalı mültecilere destek için satışa çıkarıyor.

Eski Sovyet lideri Mikhail Gorbaçov'un Nobel Ödülü'nden elde ettiği para ile kurulan Novaya Gazete'nin yayın yönetmeni olan Muratov, mülteciler için harekete geçtiğini duyurdu. Moskova'nın Ukrayna'ya saldırısına desteğin günden güne azaldığını söyleyen Muratov Reuters'a konuştu.

Muratov, "Ülkem başka bir ülkeyi, Ukrayna'yı işgal etti. Şu an 15.5 milyon mülteci var. Ne yapabiliriz diye uzun uzun düşündük ve sonunda en çok değer verdiğimiz şeyleri satma kararı aldık. İhtiyacımız olan, gerek duyulduğunda insanların birlik olmasıdır" ifadesini kullandı.

Muratov'un ödülünün 20 Haziran Dünya Mülteci Günü'nde açık artırmaya çıkacağı belirtildi.
[old_news_related_template title="Çin Nobel kazananlara ev verecek: Aziz Sancar'ın kazandığı kategori gözde" desc="Üst düzey yetenekleri ve bilim insanlarını ülkeye çekmeye çalışan Çin'den yeni bir hamle geldi. Nobel'de belli kategorilerde ödüle layık görülen bilim insanlarına milyonlarca dolarlık ev yardımı yapılması kararlaştırıldı. Özellikle Profesör Doktor Aziz Sancar'ın kazandığı kategoriye en yüksek desteğin verileceği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/12/iecrop/azizsancar-depo2_16_9_1652342460.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/cinden-nobel-kazananlara-ev-verecek-aziz-sancarin-kazandigi-kategori-gozde-7129983/"]