Rus ordusunun Ukrayna topraklarında ilerleyişine karşı sivillerin direnişi devam ediyor. Ukrayna'nın güneybatısında yer alan ve Rus birliklerinin çıkarma yapması beklenen Odessa kentinde halkın sahilde kum torbaları ile hazırlığı sürüyor.

Siviller kum torbalarıyla plaja barikat kurmaya devam ederken, yüzlerce kum torbasını da kentin farklı noktalarında kullanılmak üzere hazırladı.

Ukraynalı Sergey, "Karadeniz plajlarında burayı korumak için çalışıyoruz. Kum torbalarıyla barikat hazırlıyoruz" diye konuştu.

Diğer bir Ukraynalı ise, "Torbalara kum dolduruyoruz. Ardından bunları araçlara taşıyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="'Putin Ukrayna'yı çok yanlış anladı, son savaşı kazanamaz'" desc="Rusya’nın Ukrayna işgalinin olası sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler giderek artıyor. Bloomberg Businessweek dergisinde yayınlanan bir analizde Rusya’nın daha önce de Çeçenistan, Gürcistan ve Suriye’de büyük yıkıma yol açtığı ancak Ukrayna’nın farklı ve daha büyük bir ülke olduğu ifade edildi. Yazıda, Putin’in Ukrayna’yı çok yanlış anladığı ve Kırım’ın ilhakı gibi kansız bir süreç beklerken Çeçenistan’daki gibi kanlı bir savaşın içine düştüğü yorumu yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/09/iecrop/putin3-reuters_16_9_1646830295.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-ukraynayi-cok-yanlis-anladi-son-savasi-kazanamaz-6999811/"]