Brezilya polisi, Rio de Janeiro'nun Copacabana semtinde yaşlı bir kadını dolandıran çete üyelerinin evine operasyon gerçekleştirdi.

48 MİLYON STERLİN DEĞERİNDE

Evde yapılan aramada 16 çalıntı tablo bulundu. Tablolardan birinin, ülkenin en ünlü ressamlarından biri olan Tarsila do Amaral'a ait "Sol Poente" adlı yağlı boya tablosu olduğu, sanat eserinin 48 milyon sterlin değerinde olduğu belirtildi.

Polisten yapılan açıklamada, çete üyelerinin ölen eşi sanat koleksiyoncusu olan 82 yaşındaki dul bir kadının evindeki eserleri çaldığı aktarıldı.

Yaşlı kadının kızının da dolandırıcılar arasında yer aldığı, en az 4 kişinin tutuklandığı ifade edildi.

[old_news_related_template title="Van Gogh tablosundaki ilginç detay yıllar sonra ortaya çıktı" desc="Bir sergi, Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un meşhur tablosu 'Ayçiçekleri'nde görünen vazonun şimdiye kadar yanlış bilinen özelliğini ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/08/iecrop/van-gongh-aycicekleri_16_9_1659959631.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/van-gogh-tablosundaki-ilginc-detay-yillar-sonra-ortaya-cikti/"]

[old_news_related_template title="İtalya'da sıra dışı protesto: Kendilerini tabloya yapıştırdılar" desc="İtalya'da iklim değişikliği karşıtı bir grup galeri bastı. Protestocular Botticelli'nin 650 yıllık Primavera tablosuna kendilerini yapıştırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/23/iecrop/uuu_16_9_1658565930.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/italyada-sira-disi-protesto-kendilerini-tabloya-yapistirdilar/"]