Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından Batılı ülkeler Rusya'ya çeşitli yaptırımlar uygularken, Rusya'da Batı ülkelerine misilleme yaptırımlarla karşılık vermeye devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzasıyla yayınlanan kararname ile AB ve bahsedilen ülkelere kolay vize verilmesini sağlayan bazı maddeler askıya alındı. Yayınlanan kararnamede, "Avrupa Birliği'nin dostane olmayan eylemlerine yanıt olarak acil önlemler alma ihtiyacına dayanılarak kararname imzalandı" dendi.

Kremlin Bilgi Servisi'nde yayınlanan kararnameye göre AB ülkelerinin yanı sıra Danimarka, Norveç, İzlanda ve Lihteştayn’a da vizeler zorlaştırıldı.

[old_news_related_template title="Vizeleri askıya aldılar: Rusya'ya yaptırımlar sertleşiyor" desc="Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, bu sabah Rus ordularının Ukrayna'ya girişi ile işgale dönüşürken, Avrupa'dan yaptırım tepkileri yükseliyor. En son Belçika, Rusya ile karşılıklı olarak vizeleri durdurma kararı aldıklarını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/24/iecrop/aeekjntykfkeren74qqnmv3jxu-1_16_9_1645698774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/vizeleri-askiya-aldilar-rusyaya-yaptirimlar-sertlesiyor-6971628/"]