Rusya, birçok batılı ülkenin kendisine uyguladığı yaptırımlara aynı şekilde karşılık vermeyi planlıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hem Rusya'daki üretimin sekteye uğramaması hem de kendilerine ekonomik ambargo uygulayan ülkelere karşılık verilmesi anlamında Rusya'da üretilen çeşitli hammaddelerin başka ülkelere ihracatını yasaklayan kararnameyi imzaladı.

Kremlin tarafından yayınlanan kararnameye göre, "31 Aralık 2022'ye kadar özel ekonomik önlemlerin uygulanmasının sağlanması, Rusya Federasyonu toprakları dışına ihracatın ve ülke topraklarına ürün ve hammadde ithalatının yasaklanması, hükümet tarafından belirlenecek ürün ve hammaddelerin ithalat ve ihracatına yönelik ekonomik tedbirler alınması…" denildi.

Rus hükümetine hammadde ihracatı ve ithalatı yapılacak ülkelerin belirlenmesi talimatı verildiğini aktarıldı. Söz konusu ülkelerin belirlenmesinin ardından listesinin hazırlaması ve kararnamenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Rusya'yı terör ülkesi ilan edin" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiltere parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası’na hitabında, 'Rusya'yı terör ülkesi ilan edin' ifadelerini kullanarak, “Bedeli ne olursa olsun vatanımız için savaşacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/ukrayna-ingiltere-iha2_16_9_1646767119.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-rusya-bir-teror-devleti-olarak-kabul-edilsin-6998065/"]

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Biden yeni yaptırımı açıkladı: Rus petrolü yasaklandı" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili konuştu. Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları açıklayan Biden, 'Hem petrol hem de doğalgaz ithalini yasaklıyoruz' dedi. Daha önce de İngiltere, Rus petrol ürünleri ithalatını yıl sonuna kadar kademeli olarak bitirileceğini duyurmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/bidenn-ijs4_16_9_1646760604.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-baskani-biden-rus-petrolunu-yasakladi-6997992/"]