Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diğer ülkelere Rusya ile ilişkileri normalleştirme çağrısı yaptı.

Hükümet toplantısında konuşan Vladimir Putin, diğer ülkelere Rusya'ya yaptırımları artırarak ilişkileri kötüleştirmemeleri çağrısında bulunarak komşulara karşı art niyet beslemediklerini söyledi.

“Eğer birileri Rusya'yla işbirliği yapmak istemezse her halükarda karşımıza çıkan görevleri yerine getirecek ve kazanacağız” diyen Rusya lideri, diğer ülkelere karşı ekonomik yükümlülükleri de yerine getireceklerini ifade etti.

“İlişkilerimizi kötüleştirmek için bir neden göremiyorum” diye konuşan Putin, Rusya’nın dostane olmayan eylemlere tepki verdiğini kaydetti.

KREMLİN: GÖRÜŞMELERİN GELECEĞİ UKRAYNA'YA BAĞLI

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise, Ukrayna ile ateşkes için yürütülen görüşmelerin geleceğinin Ukrayna’dan gelen yanıta bağlı olduğunu söyledi.

Ukrayna heyetiyle dün yapılan müzakerede hiçbir belge üzerinde anlaşma sağlanmadığını kaydeden Peskov, “Görüşmeler Ukrayna tarafına sorunun çözümünde kendi görüşümüzü aktarmak açısından iyi bir fırsat” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında dün Belarus sınırında yapılan ikinci tur müzakerelerde taraflar üçüncü defa bir araya gelmek konusunda anlaşırken, Ukrayna tarafı sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor oluşturulması konusunda mutabakata varıldığını duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Dünyanın konuştuğu Abramovich: Beş parasız bir yetimken, Putin'i başkanlığa getiren isim oldu" desc="ABD ve AB'nin Rusya'ya yaptırımları sertleştikçe bu durumdan en çok etkilenenlerden biri de kuşkusuz Rus milyarderler oldu. Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, savaşın ardından kulübü satma kararı aldığını açıkladı. Peki Putin'in yakın dostu olarak bilinen ve dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Abramovich bugünkü gücüne nasıl kavuştu? Beş parasız bir yetimken, nasıl Rusya'nın kaderinde rol oynayan bir isim haline geldi? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/04/iecrop/indir-2022-03-04t111107.986_16_9_1646381522.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/dunyanin-konustugu-abramovich-bes-parasiz-bir-yetimken-putini-baskanliga-getiren-isim-oldu-6988295/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Putin, gözünü Karadeniz'e dikti" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin dokuzuncu gününde Rus birliklerinin ilerleyişi sürerken, İngiliz basını, Putin'in gözünü Karadeniz'e diktiğini yazdı. İddiaya göre, birkaç gün içerisinde ülkenin en büyük liman kenti ve ticaret merkezi Odessa da denizden Rus çıkarmasıyla karşı karşıya kalabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/04/iecrop/givn23kwhnjwjjsx5vbsap6afu_16_9_1646378856.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-putin-gozunu-karadenize-dikti-6988192/"]