Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreciyle ilgili açıklamasında, “NATO bu ülkelere asker ve altyapı konuşlandırırsa Rusya kesinlikle karşılık verecek” dedi.

Rus devlet televizyonuna konuşan Putin, “İsveç ve Finlandiya’yla hiçbir sorunumuz yok. NATO’ya üye olmak istiyorlarsa buyursunlar. Ama şunu bilmeliler ki ortada hiçbir tehdit yoktu. Ama şimdi oraya asker ve altyapı konuşlandırılırsa buna yanıt vermemiz gerekir. Bize tehdit oluşturan bölgelere aynı şekilde tehdit oluşturmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Putin "Eskiden bu ülkelerle her şey iyiydi. Şimdi aramızda kesinlikle bir gerginlik olacaktır" dedi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya katılımıyla ilgili yaşanan kriz, Türkiye'nin Madrid’de devam eden NATO Zirvesi’nde itirazlarını geri çekmesiyle aşılmıştı.

[old_news_related_template title="Tarihi zirve sonrası Rusya'dan NATO açıklaması" desc="Türkiye, bir süredir İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımına karşı çıkarken, dün üç ülke arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Böylelikle İsveç ve Finlandiya'nın NATO süreci resmi olarak başlarken, Rusya'dan ilk tepki de gecikmedi... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/29/iecrop/rtx14boo_16_9_1656498012.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/tarihi-zirve-sonrasi-rusyadan-nato-aciklamasi-7221250/"]

[old_news_related_template title="Stoltenberg: NATO, onlarca yıldır Rusya ile daha iyi bir ilişki için çabaladı" desc="NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun onlarca yıldır Rusya ile daha iyi bir ilişki için çabaladığını ve Rusya'nın stratejik bir ortak olduğunu hatırlatarak, Çin'in ise NATO'nun düşmanı olmadığını ancak temsil ettiği ciddi zorluklar konusunda net olunması gerektiğini aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/29/iecrop/natoo-iha4_16_9_1656531746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/stoltenberg-nato-onlarca-yildir-rusya-ile-daha-iyi-bir-iliski-icin-cabaladi-7222337/"]