Ukrayna'ya saldırarak batı ülkelerini karşısına alan Rusya'dan dikkat çekici bir hamle geldi. Uluslararası kamuoyunda BRICS ülkeleri olarak da bilinen Brezilya, Hindistan, Çin, Güney Afrika'nın da dahil olduğu ülkeler arasında olan Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, online bir toplantıda konuştu.

BRICS ülkelerinden liderlerin katıldığı sanal etkinlikte konuşan Putin, Rusya'nın Brezilya, Çin, Hindistan ve Güney Afrika'yla ilişkileri geliştirmeye hazır olduğu belirtildi. Putin, "Ülkeler küresel istikrarı sağlayabilir" dedi.

[old_news_related_template title="Çavuşoğlu'dan 'Rusya, Ukrayna’dan tahıl çalıyor' iddiasıyla ilgili açıklama: Araştırıyoruz" desc="Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiltere’nin Ukrayna’daki tahıl krizinin çözümü için uzmanlık desteği önerdiğini belirtti. Çavuşoğlu ise “Ukrayna’daki tahılın Rusya tarafından çalındığı” iddialarını ciddiye aldıklarını ve araştırdıklarını ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/23/iecrop/truss-reuters_16_9_1655971765.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cavusoglu-rusyanin-ukraynadan-tahil-caldigi-iddiasini-arastiriyoruz-7209955/"]