Rusya'dan gelen dikkat çekici bir iddia uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu...

Rus muhalefetinin önde gelen isimlerinden biri olan Rus asıllı İsrailli iş insanı Leonid Nevzlin, Putin'le aşk yaşadığı iddia edilen eski jimnastikçi Alina Kabaeva'nın Türkiye'de "iki lüks evi" olduğunu öne sürdü.

Putin ile Kabaeav'nın birlikte oldukları ve çocuk sahibi oldukları öne sürülmüştü.


39 yaşındaki Kabaeva hakkında konuşan Nevzlin, genç kadının İstanbul'da bir evi olduğunu aktarırken Türkiye'nin güneyinde de bir "yazlık evi" olduğunu öne sürdü.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde Nevzlin'in bu konuda başka bir detay vermediği de belirtildi. Nevzlin bu iddianın kaynağını ise söylemedi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Kabaeva'ya Putin'e yakınlığı dolayısıyla Birleşik Krallık, AB ve Kanada yaptırım uygulamıştı.

Kabaeva (soldan ikinci) birkaç ay önce Moskova'da düzenlenen bir etkinlikte boy göstermişti.


BOŞANMASININ SEBEBİ OLARAK GÖSTERİLİYOR

Putin'in kendinden 31 yaş küçük sevgilisi Kabaeva’nın emrinde bir Maybach limuzin filosu olduğu ve Moskova’daki seyahatlerinde üst düzey güvenlikler tarafından korunduğu biliniyor. Kabaeva, 2 Olimpiyat madalyası, 14 Dünya Şampiyonası madalyası ve 25 Avrupa Şampiyonası madalyası ile ritmik jimnastik tarihinin en madalyalı jimnastikçilerinden biri olarak tanınıyor.  Sporu bıraktıktan sonra siyasete atılan Kabayeva, Putin'in partisinden milletvekili seçilmişti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Kabaeva'nın Moskova'nın savaşta kullandığı "Z" sembolü ile kamera karşısına çıkması gündem olmuştu.


Birçok Rus, Putin’in iki yetişkin kızının annesi olan 62 yaşındaki eski First Lady Lyudmila ile evliliğinin dağılmasının nedeni olarak Kabaeva’yı görmüştü.

Putin’in iyi ilişkiler sürdürdüğü komşu ülke Belarus’un lideri Alexander Lukashenko, Putin’in boşanma kararının Kabaeva’nın ‘cumhurbaşkanına baskı yapması’ nedeniyle çıktığını ima etmişti.