Rus ordusu akşam saatlerinde Ukrayna’nın Lutsk, Harkov, Jitomir, Rivne bölgelerini de roketle vurdu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Her gün daha fazla roket atılıyor. Mariupol bombardıman altında. Lutsk, Harkov, Jitomir, Rivne vuruldu. Rusların başka konuştuğu dil ve insanlığı yok. Sadece roketler ve bombalar. Bu Avrupa’nın hoşuna gidiyor mu?" ifadelerini kullandı.

RUS ORDUSU LUTSK’TA PETROL DEPOSUNU VURDU

Rus ordusunun Ukrayna’nın Volinskaya bölgesinde bulunan Lutsk şehrini hedef alarak Lutsk kentinde bulunan bir petrol deposunu vurdu.

Patlamaları doğrulayan Volinskaya Valisi Yuriy Pogulyayko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bölgemizde patlamalar meydana geldi. Roketler petrol deposunu hedef aldı. Hava saldırısı tehlikesi devam ediyor. Sığınaklarda kalın" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Zelenskiy'nin röportajına yasak geldi! 'Cesetleri kentten çıkarmak mümkün değil'" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çevrimiçi olarak Rus muhalif gazeteciler ile röportaj yaptı. Röportajın ardından Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'ndan (Roskomnadzor) röportajın yayınlanmaması konusunda uyarı yayınlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/27/iecrop/zele_16_9_1648411047.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiynin-roportajina-yasak-geldi-cesetleri-kentten-cikarmak-mumkun-degil-7037667/"]

[old_news_related_template title="Putin tanıma kararı almıştı! Rusya'ya katılmak için referanduma gidiyorlar" desc="Ukrayna’nın Donbass bölgesinde yer alan Luhansk’ta ayrılıkçılar Rusya’ya katılmak için referandum düzenleyeceklerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/27/iecrop/imzalar_16_9_1648394400.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-tanima-karari-almisti-rusyaya-katilmak-icin-referanduma-gidiyorlar-7037397/"]