Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş sürüyor. Ukrayna'nın Harkov bölgesine bağlı Dergaçi kentinde konuşlanan Rus ordusuna ait konvoy, Ukrayna askerleri tarafından imha edildi.

Operasyon sonrası konvoyun vurulduğu noktaya gelen Ukraynalı askerler, imha edilen zırhlı araçları görüntüledi. Hayatını kaybeden ve yaralanan Rus askerlerine ilişkin açıklama yapılmadı. Harkov'da çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

UKRAYNALILAR, RUS ASKERLERİNİN ÖNÜNÜ KESTİ

Enorgadar kentinde, halk şehirdeki Rus askerlerinin önüne keserek, ülkelerini terk etmelerini istedi. Rus askerleri ise havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmak istedi. Havaya açılan ateşe rağmen kalabalık dağılmazken, Rus askerleri hızla bölgeden uzaklaştı.







DEMİRYOLU HATTINDAKİ KÖPRÜ HAVAYA UÇURULDU

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Servisi (GUR) ve Azov Taburu İstihbaratı, Rusya-Ukrayna sınırında bulunan ve Rus ordusunun Ukrayna’daki birliklerine ikmal yaptığı demiryolu hattındaki köprüyü kurdukları bomba düzenekleri ile havaya uçurdu.

Operasyonun ardından Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, “Azov ve GUR kahramanları demiryolu geçişini ustalıkla imha ettiler. Bu işgalcilere askeri teçhizat, top mermisi ve erzak sağlanmasını önleyecek, askerlerimizin ve sivillerimizin hayatını kurtaracaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca, Rus ordusunun genelde sevkiyatlarını karayolundan daha güvenli olduğu için demiryolu üzerinden yaptığına dikkat çekilerek, tüm bölgelerdeki demiryolu bağlantı hatlarının imha edilmesi istendi.



[old_news_related_template title="Ukrayna'da 10 milyon kişi evini terk etti" desc="Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Ajansı Yüksek Komiseri Filippo Grandi, “Ukrayna’da 10 milyon kişi evini terk etti” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/20/iecrop/ukrayna-bm-iha3_16_9_1647785425.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukraynada-10-milyon-kisi-evini-terk-etti-7023046/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Rusya ile müzakerelere hazırız" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD basınına verdiği röportajda, “Rusya ile müzakerelere hazırız” ifadelerini kullanarak, “NATO üyesi olsaydık savaş çıkmazdı” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/20/iecrop/zelenskiy-reuters4_16_9_1647791180.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-rusya-ile-muzakerelere-haziriz-7023148/"]