Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Dışişleri Bakanlığı'nın YouTube üzerinden yayınladığı günlük basın toplantılarının engellendiğini belirtti. Bu durumun bir daha tekrarlanması durumunda karşılık vereceklerini ifade eden Sözcü Zaharova, "Birkaç basın toplantım engellendi. Onlara şöyle dedik. Başka bir basın toplantısını engellerseniz, bir gazeteci veya ABD'li medya kuruluşu evine döner. Basın toplantısı bir daha engellenirse bir kişinin veya basın kuruluşunun ismini belirteceğiz, o da evine dönecek" ifadelerini kullandı.

Zaharova'nın açıklaması, Rus parlamentosunun bir Batılı ülkenin Rus medyasına "düşmanca" davranması halinde savcılara Moskova'daki yabancı medya bürolarını kapatma yetkisi veren yasa tasarısını kabul etmesinden günler sonra geldi.

[old_news_related_template title="Duma onayladı: Rusya’daki yabancı haber kuruluşları kapatılabilir" desc="Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından Batılı ülkelerin Rus devlet haber kuruluşlarını kapatmasının ardından Rusya’daki yabancı haber kuruluşlarının kapatılmasına izin veren yasayı onayladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/24/iecrop/duma-reuters_16_9_1653429034.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/duma-onayladi-rusyadaki-yabanci-haber-kuruluslari-kapatilabilir-7154209/"]