Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından başlatılan müzakereler hakkında Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov açıklamada bulundu.

Rusya BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gatilov Ukrayna ile gerçekleştirilecek 3’üncü müzakereler hakkında, Antalya’da düzenlenmesi planlanan diplomatik forumda yapılması fikrine sıcak baktıklarını belirterek, “Türkiye’de, Ukrayna müzakerelerinin yapılması iyi bir fikir” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından Rusya, Belarus’ta müzakere yapılmasını Ukrayna ise Türkiye, Azerbaycan veya Polonya’da müzakerelerin yapılmasını talep etmişti. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi yapmasının ardından müzakerelerin Belarus’ta yapılması kararı alınmıştı.

[old_news_related_template title="Ukrayna lideri Zelenskiy ile Erdoğan arasında kritik görüşme" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından, “Erdoğan’a desteği için minnettarım” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/04/iecrop/depophotos_17098315_16_9_1646412475.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-lideri-zelenkiy-ile-erdogan-arasinda-kritik-gorusme-6989705/"]

[old_news_related_template title="CHP’li Ağbaba; Afrika’da iki kabile birbirine girse Türkiye ekonomisi etkileniyor" desc="Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzurum’da düzenlediği basın toplantısında iktidarı eleştirerek, “Dış politikamız yamalı bohçaya benziyor. Bugün siyah dediklerine yarın beyaz diyorlar. AKP sözcüleri Putin’i eleştirmiyor, Kemal Kılıçdaroğlu’nu, CHP’yi eleştiriyorlar. Utanmasalar savaşı Kemal Kılıçdaroğlu çıkardı, CHP çıkardı diyecekler. Türkiye ekonomisi o kadar kırılgan bir duruma gelmiş ki, Afrika’da iki kabile bir birine girse Türkiye ekonomisi etkileniyor ” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/02/iecrop/agbaba_16_9_1646226323.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-agbaba-afrikada-iki-kabile-birbirine-girse-turkiye-ekonomisi-etkileniyor-6984765/"]