Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’yi hedef alan bir açıklama yaptı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, Zaharova şunları söyledi:

* İngilizlerin Kiev rejimi ve Ukrayna'daki aşırı milliyetçi güçlerle işbirliğini, bugünlerde Donbass'ın sivil nüfusuna ve Rus ordusuna karşı kullanılan İngiliz silahlarının devam eden tedarikini unutmayacağız.

* Aslında Londra, dış politikasını tamamen ulusal çıkarlarımıza mümkün olduğunca fazla zarar verme üzerine kuruyor.

İngiltere, Ukrayna’ya silah yardımı ve mali destek sağlamış, Rusya’ya yaptırımların uygulanması konusunda öncü olmuştu.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşında son durum! Kiev sınırında bombardıman başladı, siviller tahliye ediliyor..." desc="Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalar hızlandı. Kiev’e 14 km uzaklıktaki Irpin’de şiddetli çatışmaların yaşanırken saldırıya uğrayan bölgelerden yoğun duman yükseliyor. Patlama seslerinin de yükseldiği Irpin’de çok sayıda bina kullanılamaz hale geldi. Yoğun çatışmaların ardından Irpin’de yaşayanlar tahliye ediliyor. Öte yandan, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin üçüncü turunun tarihi belli oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/05/iecrop/savas_16_9_1646498595.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasinda-son-durum-kiev-sinirinda-bombardiman-basladi-siviller-tahliye-ediliyor-6991697/"]