Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları devam ederken, Rusya’yı zor durumda bırakan sivillere saldırı görüntüleri hem birçok medya organında hem de sosyal medyada yayılıyor.

Medya kuruluşlarına çağrı yapan Rusya Savunma Bakanlığı, harekatın devam ettiğini ve buna bağlı olarak yalan haberlerin arttığını belirtti.

Açıklamada, “Rus Silahlı Kuvvetleri özel bir askeri operasyon sırasında muharebe görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirdiği için sosyal ağlarda, 'Ukrayna’nın koltuk değnekleri' tarafından histerik yalan haberlerin sayısının arttığını not alıyoruz. Tüm medya kuruluşlarının yazı işlerini uyanık olmaya ve Batılı küratörlerin ülkemiz üzerindeki enformasyon baskısının 'kör kurbanları' haline gelmemeye çağırıyoruz. Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın yürüttüğü özel askeri harekatın gidişatı hakkında düzenli olarak sadece güvenilir bilgi vermeye devam edecek” dendi.

[old_news_related_template title="Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kiev kontrolümüzde" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'savaşa son verin, barış içinde yaşayalım' çağrısını yineledi. Zelenskiy, Rus saldırıların ardından Kiev'in durumuyla ilgili de konuşurken, kontrolün Ukrayna'da olduğunu aktardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/ddqwciougnp2dblfagvwcaibfu_16_9_1645871731.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-devlet-baskani-zelenskiy-kiev-kontrolumuzde-6976069/"]

[old_news_related_template title="Instagram'da sahte Ukrayna görüntüleri paylaşarak para kazanıyorlar" desc="Instagram kullanıcıları, çoğu sahte olan Ukrayna savaş görüntülerinden reklam parası kazanıyor. Uzmanlar, hesapların uzun vadede yanlış bilgileri geniş çapta yayma potansiyeline sahip olduğunu söylüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/instagram1-shutterstock-1_16_9_1645881696.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/instagramda-sahte-ukrayna-goruntuleri-paylasarak-para-kazaniyorlar-6976281/"]