Rusya, Ukrayna işgalinin ilk günlerinde işgal ettiği Yılan Adası'ndan çekildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, bunun bir “iyi niyet” adımı olduğunu belirtti. Açıklamada, Rusya’nın bu adımla Ukrayna’daki tahıl ve diğer tarım ürünlerinin ihracatı için insani koridor açma çabalarını engellemeye çalışmadığını gösterdiği kaydedildi.

Karadeniz'deki Yılan Adası, Rus ordusu ile Ukrayna güçleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olmuştu. Ukrayna, bölgedeki bazı Rus savaş gemilerini vurduğunu duyurmuştu. Savaşın başında adadaki Ukrayna birlikleri de Rusya’ya teslim olmayı reddetmişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofis Başkanı Andriy Yermak, Rusya'nın çekilmesiyle ilgili açıklamasında "Yılan Adası'nda artık Rus birlikleri yok. Silahlı kuvvetlerimiz harika bir iş çıkardı" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Ukrayna-Rusya arasında en büyük esir takası gerçekleşti" desc="Ukrayna-Rusya arasında 24 Şubat’ta başlayan savaşın başından bu yana en büyük esir takası gerçekleşti. Ukrayna, Rusya’dan 19-65 yaş arası 144 askerini teslim aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/29/iecrop/ukrayna-reuters_16_9_1656528885.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-rusya-arasinda-en-buyuk-esir-takasi-gerceklesti-7222283/"]