Yaklaşık 2 hafta önce İstanbul'da gerçekleşen Rusya-Ukrayna barış görüşmeleri sonrasında Kiev'den kısmen çekileceklerini açıklayan ve bölgedeki saldırıları azaltma sözü veren Moskova yönetiminin bu sabah Kiev yakınlarını vurduğu açıklandı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Brovary kentine Rus güçlerinin füze ile saldırdığı ve bazı bölgelere zarar verdiği belirtildi. Pazar sabahının ilk saatlerinde saldırının gerçekleştiği belirtilirken Brovary Belediye Başkanı Igor Sapozhko, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Amiral gemisi 'Moskova'nın batması sonrasında gözler Türkiye'de" desc="Son haftalarda Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta tansiyon bir nebze de olsa düşerken, Rus amiral gemisi 'Moskva'nın Karadeniz'de batırılması tansiyonu tekrar yükseltti. Şubat'tan beri Boğazlar'ın kapalı olduğu bölgede Rusya'nın ve Türkiye'nin hamleleri merak konusu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/17/iecrop/moskva-reuters_16_9_1650179048.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-amiral-gemisi-moskovanin-batmasi-sonrasinda-gozler-turkiyede-7079731/"]