ABD merkezli New York Times, üst düzey bir Ukraynalı yetkiliye dayandırdığı haberinde çoğu Rus diplomatların aileleri olmak üzere 18 kişinin 5 Ocak'ta Ukrayna'dan ayrıldığını söylediğini aktarmıştı.

Haberin devamında, bundan birkaç gün sonra da Kiev Büyükelçiliği ve Lviv'deki konsolosluktan yaklaşık 30 kişinin ayrıldığı iddia edilmişti.

Gazete ayrıca, diğer iki Rus konsolosluğundaki diplomatlara Ukrayna'dan ayrılmaları için hazırlık yapmalarının söylendiğini duyurdu.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Euronews'ta yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı ise konsolosluklarla ilgili yorum yapmazken Interfax'a yapılan açıklamada, Kiev'deki büyükelçiliğin normal şekilde çalıştığı bilgisi verildi.

Tahliye iddiasını değerlendiren Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Moskova'dan bu yönde bilgi almadıklarını açıkladı. İlaveten Kiev'in, Ukraynalı diplomatları Rusya'dan tahliye etme planının olmadığını kaydetti.

[old_news_related_template title="Ukrayna ziyareti öncesi ABD ile Rusya arasında kritik görüşme" desc="ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri sevkiyatın neden olduğu gerilimi ele aldı ve diplomatik çözüm çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/18/iecrop/blinken-lavron-reuterss-1_16_9_1642521840.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-disisleri-bakani-blinken-rus-mevkidasi-lavrov-ile-ukraynayi-gorustu-6896430/"]