Hermitage Capital Management Fonu avukatlarından Sergey Magnitsky'nin, 2009'da Rusya'da gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından, Avustralya’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara Rusya’dan karşılık geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Avustralya’nın yaptırımlarına karşılık aralarında kolluk kuvvetlerinde görevli isimlerin de bulunduğu 39 Avustralya vatandaşının Rusya’ya girişlerinin yasaklandığı duyuruldu.

ÜLKEYE GİRİŞLERİ YASAKLANDI

Açıklamada, “Avustralya'daki ‘Magnitsky Yasası’ uyarınca yaptırım uygulama kararına yanıt olarak, Rusya Federasyonu, Avustralya'nın kolluk kuvvetleri, sınır servisi ve savunma sektörünün müteahhit şirketlerinin temsilcilerinden 39 kişi ek olarak ülkeye girişi yasaklı şahıs listesine alındı” ifadeleri kullanıldı. Yaptırım listesinde, Avustralya İçişleri Bakan Yardımcısı Marc Ablong ve Andrew Kefford gibi kritik isimler de bulunuyor.

Açıklamada ayrıca, “Avustralya makamlarının Rus düşmanlığı duygularını körüklemeye ve yaptırımları genişletme politikası izlemeye devam ettiği koşullarda, daha fazla karşı önlem alma hakkımızı saklı tutuyoruz” denildi.

[old_news_related_template title="ABD'den Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: Ruslar başarılar elde etseler de hedeflerine ulaşamadılar" desc="ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, “Ruslar son birkaç ayda Donbass'ta kademeli taktik başarılar elde etseler de stratejik ve operasyonel hedeflerine ulaşamadılar” dedi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise, ABD’nin Ukrayna’ya Rusya’nın saldırılarına karşı koyması için 4 adet daha yüksek hareketli topçu roket sistemi (HIMARS) göndereceğini aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/20/iecrop/usa-reuters_16_9_1658350503.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdden-rusya-ukrayna-savasi-aciklamasi-ruslar-basarilar-elde-etseler-de-hedeflerine-ulasamadilar-7260931/"]

[old_news_related_template title="AB’den Rusya’dan altın alımına yasak" desc="Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına cevap olarak Rusya’dan altın alımına yasak getiren yeni yaptırım paketini onayladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/20/iecrop/gold-2_16_9_1646044261_16_9_1658342935.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abden-rusyadan-altin-alimina-yasak-7260802/"]