Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Krilyo Şevçenko, işgal nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Ukrayna’nın yeniden inşası için Rusya’nın dondurulan varlıklarının kullanılmasını önerdi.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Şevçenko, Rusya’ya yaptırımların daha da artırılması gerektiğini ve yaptırımların gecikmesinin her gün daha fazla sivil ve çocuğun ölümüne yol açtığını söyledi.

Rusya’nın savaşın yol açtığı yıkımın bedelini er ya da geç ödeyeceğini belirten Ukraynalı yetkili, “Çok paraya ihtiyacımız var. Bu para çok uluslu örgütlerin kredi ve bağışlarıyla sağlanabilir. Ancak işgalci tarafın müttefik ülkelerde dondurulan varlıklarına savaş tazminatı olarak el konmalı” dedi.

Rusya’nın yurt dışındaki 630 milyar dolara ulaşan varlıklarının çoğu, Ukrayna işgalinin ardından ABD ve Avrupa Birliği’nin yaptırımları sonucu dondurulmuştu. Çok sayıda Rus oligarkın yurt dışındaki mal varlıklarına da yaptırımlar kapsamında el konmuştu.

[old_news_related_template title="AB, Rusya’ya yönelik yaptırım listesini genişletti" desc="Avrupa Birliği (AB) Rusya'ya yönelik yaptırım listesini genişletti. Son yapılan değişikliklerle 14 oligark ile Rusya Federal Konseyi'nin 146 üyesi eklendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/09/iecrop/ab-reutetrrs_16_9_1646859826.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ab-rusyaya-yonelik-yaptirim-listesini-genisletti-7000560/"]

[old_news_related_template title="Yaptırım altındaki Rus oligarklarının lüks yat çilesi: Dilbar'ın mürettebatı işten çıkarıldı" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 14 gündür devam ederken, Rus oligarklara yönelik yaptırımlar sertleşiyor... Avrupa sularındaki birçok oligarkın lüks yatına el konulurken, ünlü milyarder Alişer Usmanov'un el konulan yatında çalışanlar paraları ödenmeyeceği için işten çıkarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/09/iecrop/dilbar-shutterstock_16_9_1646831681.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yaptirim-altindaki-rus-oligarklarinin-luks-yat-cilesi-dilbarin-murettebati-isten-cikarildi-6999828/"]