İzlanda'da dün gerçekleşen uçak kazasında hayatını kaybeden 4 kişinin kimlik detayları belli oldu. Uçak kazasında hayatını kaybeden kişilerden birinin sosyal medya fenomeni ABD'li kaykaycı Josh Neuman olduğu açıklanırken, Belçikalı bir paraşütçü ve sosyal medya fenomeni Haraldur Diego'nun da kazada öldüğü belirtildi.

Neuman'ın YouTube kanalında yaklaşık 1,2 milyon abonesi olduğu, Belçikalı moda markası Suspicious Antwerp için ticari içerik oluşturmak üzere tek motorlu Cessna 172 uçağına bindiği bildirildi.

Yetkililer, trajedide ayrıca 27 yaşındaki Tim Alings ile Belçikalı fenomen Nicola Bellavia'nın da kazada hayatını kaybettiğini aktardı.

 Nicola Bellavia was also killed when the single engine helicopter plummeted into the lake.

İzlanda'nın en büyük ikinci gölü olan Thingvallavatn Gölü'nde uzaktan kumandalı bir denizaltı ve sonar teknolojisi kullanarak cesetlere ulaşıldığı belirtildi.

ABD merkezli CNN International'ın haberine göre, polis yaptığı açıklamada, cesetlerin gölün yaklaşık 37 metre derinliğinde bulunduğunu belirtti.  bulundu ve 37 metre (yaklaşık 121 fit) veya daha az derinlikte bulundu" dedi.

Dalgıçların kötü hava koşulları nedeniyle cesetlere ulaşmakta zorluk çektiği aktarıldı. Polis şefi Oddur Arnason, Associated Press'e verdiği demeçte, "dalgıçların güvenliği için hava düzelene kadar beklemek zorundayız" dedi.

What Was Josh Neuman Cause Of Death? Josh Neuman Plane Crash In Iceland  Accident Death Video, Funeral Obituary! - Becostay

Uçak Perşembe günü radardan kaybolduktan sonra bir tehlike sinyali göndermemişti. Ancak yetkililer, uçağın kaybolmasının ardından iki gün sonra başkent Reykjavik'in yaklaşık 30 mil doğusunda enkazına rastladı.

Neuman'ın Instagram sayfasında ailesi bir mesaj paylaşırken,"Josh, insanlığın hepimizin başarmaya çalıştığı tarafını temsil ediyor. Sadece insan hayatına dokunmakla kalmayıp, yaşamları etkileme şekli de kendine göreydi" denildi.

Neuman'ın ebeveynleri Chris ve Kristin ve kardeşi Daniel tarafından yapılan açıklamada, "Macera arayışı, yaratıcılığa susamışlığı ve kişisel tutkuları, dokunduğu herkesi gerçekten etkiledi" dedi.

Ailesi kaybettikleri oğulları için "Dünya gözyaşı dökerken bilmeliyiz ki, sevdiği şeyi yapmaktan geçti, İzlanda'da ilk kez Kuzey Işıklarını deneyimledi, 'Bugün hayatımın en mutlu günü' yorumunu yaptı." dedi.

Şirket de internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak, haberlerden üzüntü duyduklarını belirtirken, 'Düşüncelerimiz ve dualarımız aileleri ve dostlarıyla birlikte. Onlarla ve yetkililerle yakın temas halindeyiz ve bu zor zamanlarda onlara yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Los Angeles'ta yaşayan sosyal medya fenomeni Neuman, paraşütle atlama ve kaykayıyla zorlu yamaçlardan kayma gibi macera dolu videolarıyla tanınıyordu.

YouTube videolarından biri olan "Raw Run: Race Against the Storm" başlıklı beş dakikalık bir klip 106 milyondan fazla görüntüleme toplamıştı.

[old_news_related_template title="Uzmanlar 'ölüme kadar götürebilir' diye uyardı: Sosyal medyada çok tehlikeli akım" desc="Sosyal medyada beğeni peşinde koşanlar, bu sefer de diş beyazlatma videoları yayınlamaya başladı. Bu videoların bazılarında kişi karbonat, diş macunu ve benzeri malzemeleri alüminyum folyoya dökerek dişlerine yapıştırıyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise dişlerinin beyazlığının sırrının muz kabuğu, karbonat, limon veya tuz ile diş fırçalamak olduğunu öne sürüyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/detay-kopya-3_16_9_1644220161.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sosyal-medyada-cok-tehlikeli-akim-6937199/"]

[old_news_related_template title="İran'da 17 Instagram fenomeni tutuklandı" desc="İran'da sosyal medya için gizli kameralar ile şaka ve korku videoları çeken 17 Instagram fenomeni, emniyet güçleri tarafından tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/27/iecrop/instagram-shutterstock_16_9_1642143321_16_9_1643312853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/iranda-17-instagram-fenomeni-tutuklandi-6916087/"]