Suriye Geçici Hükümeti'nden yapılan açıklamada, "Suriye Geçici Hükümeti, kardeş Türk halkı ve devletinin siyasi, askeri ve insani alan dahil olmak üzere tüm alanlarda Suriye halkı ve devrimi bağlamında oynadığı büyük rolü değerli bulmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, Beşar Esad rejimini alaşağı edene ve Suriye halkının özgürlük ve onur hedeflerini gerçekleştirene dek mücadele vermeye devam edileceği vurgulandı.

Nuayam, Cemelan, Beni Halit, El Heyb, Buhayat, Maşahde, Ceys, Cubur, Harb, Demahle ve Simatiyye aşiretlerinin ileri gelenleri de Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde bir araya gelerek Türkiye ile "birlik ve beraberlik" mesajı yayımladı.

Mesajda, "Biz ve Türk kardeşlerimizin arasındaki birlik ve beraberliği kimse bozamaz. Düşmanca gündemleri olanların nefret ve kin projelerini hayata geçirmelerine izin vermeyeceğiz. Şehit düşen Türk askerlerine ve Suriye halkına Allah'tan rahmet dileriz" ifadelerine yer verildi. (AA)

[old_news_related_template title="Suriye'de Türkiye karşıtı eylemler cuma namazı çıkışında devam etti" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini ve Türkiye olarak  da buna destek olabileceğimizi söyledik' şeklindeki sözlerini protesto ettikleri gerekçesiyle Suriye'nin kuzeyinde, ÖSO denetimindeki bazı bölgelerinde dün gece başlayan Türkiye karşıtı eylemler, bugün de cuma namazı sonrası devam etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/12/iecrop/f99d5a7f-0670-4bc1-930a-5f1860921b08_16_9_1660308056.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/suriyede-turkiye-karsiti-eylemler-cuma-namazi-cikisinda-suruyor-7304431/"]

[old_news_related_template title="Ankara: Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir" desc="Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki başta Azez ve Cerablus olmak üzere çeşitli bölgelerde, Türkiye karşıtı eylemler ve provakatif görüntülere yönelik bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 'Türkiye, uluslararası toplumun tüm paydaşlarıyla işbirliği içinde bu ihtilafa Suriye halkının beklentileri doğrultusunda kalıcı bir çözüm bulunmasına yönelik çabalara güçlü katkı sağlamaya devam edecektir. Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/12/iecrop/ankara-depo_16_9_1660296680.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ankara-suriye-halkiyla-dayanismamiz-surecektir-7303953/"]