Arap basını, Suudi iş insanı Hüseyin el-Shammari'nin mülk satın almak için Lübnan'a gittiğini ve burada kaçırıldığını duyurdu. Lübnanlı yetkililer, doğu Lübnan'ın Bekaa Vadisi bölgesinde Suudi iş insanının kaçırılma vakasının araştırıldığını doğruladı.

Lübnanlı bir yetkili, el-Shammari'nin kaçırılmasıyla ilgili olarak, fidye talebinde bulunulmadığını ancak adamın muhtemelen "maddi olarak şantaj yapmak amacıyla" kaçırıldığını belirtti.

AFP'ye adının açıklanmaması kaydıyla bir yetkili, Bekaa cumhuriyet savcısının güvenlik güçlerine Baalbek şehrinin eteklerinde iş insanını aramak için talimat verdiğini duyurdu.

Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Bekaa vadisi, komşu Suriye'ye kaçakçılık için iyi bilinen bir rota olarak da kullanılıyor.

Nisan ayında Baalbek'te bir çete Mısırlı bir muhasebeciyi kaçırmış, ki hafta esaret altında kaldıktan sonra ordu tarafından kurtarılmıştı.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'a yapılacak 1 trilyon dolarlık gökdelenin planları belli oldu" desc="Suudi Arabistan'daki yeni proje hem bütçesiyle hem de görkemli planıyla dikkat çekiyor. Empire State Binası'ndan daha uzun olması ve beş milyon kişiye ev sahipliği yapması beklenen, 1 trilyon dolarlık Mirror Line adlı gökdelenin planları belli oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/24/iecrop/mirrorline-1_16_9_1658660752.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/suudi-arabistana-yapilacak-1-trilyon-dolarlik-gokdelenin-planlari-belli-oldu-7267219/"]

[old_news_related_template title="İran: Türkiye ve Suudi Arabistan’ın katılımıyla bölgesel diyalog kurulabilir" desc="İran Dış Politikalar Stratejik Konseyi Başkanı ve Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney’in Danışmanı Kemal Harazi, 'Türkiye ve Suudi Arabistan’ın katılımıyla bölgesel diyalog kurulabilir” ifadelerini kullanarak, “İran, nükleer bomba yapabilecek kapasiteye sahip ancak bunu uygulama kararı almadık' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/17/iecrop/irann-reuters-1_16_9_1658087400.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/iran-turkiye-ve-suudi-arabistanin-katilimiyla-bolgesel-diyalog-kurulabilir-7254374/"]