İBB Meclisi’nin mart ayı oturmalarının son birleşiminde, Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nden büyükelçilik notasıyla Ukrayna’ya mali ve insani talebine ilişkin Levazım ve Ayniyat Şube Müdürlüğü’nün teklifi gündeme alındı.

Teklifte, İBB ile kardeş şehir protokolü bulunan Ukrayna’nın Odessa Belediyesi'nin temel tıbbi malzeme, ilaç ve gıda ile insani yardım malzemeleri talebini yazılı olarak ilettiği aktarıldı.

Savaştan kaçan Ukraynalı mültecilerin yoğun olarak bulunduğu Varşova Belediyesi’nin de aynı şekilde İBB’den insani yardım talep ettiği ve ihtiyaç listesi gönderdiği kaydedildi.

Odessa Belediyesi ve Varşova Belediyesi’nin insani yardım taleplerinin askeri malzeme içermemek kaydıyla İBB’nin imkanları doğrultusunda ve idarenin karar vereceği ölçüde karşılanması uygun bulundu. Karar oy birliği ile kabul edildi.

Varşova Belediyesi, Odessa Belediyesi ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği’nden gelen ihtiyaç listesinde portatif hafif yataklar, tek kullanımlık astar ve nevresim, battaniye, hijyen ürünleri, yakıt, bebekler ve çocuklar için gerekli malzemeler, ilaç yer aldı.

[old_news_related_template title="İBB Meclisi’nde tahsis gerginliği: 'Eyüp Belediyesi, TÜGVA’nın şubesi mi?'" desc="TÜGVA Genel Merkezi’nin 2019’dan beri işgal ettiği bitişiğindeki İBB arazisi, tartışmalar arasında AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edildi. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB’nin TÜGVA’ya kestiği ecrimisil cezasını engellemek için Eyüpsultan Belediyesi’nin aracılık ettiğini söyleyerek “Eyüpsultan Belediyesi TÜGVA’nın şubesi mi?” diye tepki gösterdi. AKP’liler de “Kurumların ismini gündeme getirerek itibarsızlaştırmak doğru değil” savunması yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/17/iecrop/ibb-1_16_9_1647531730.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ibb-meclisinde-tahsis-gerginligi-eyup-belediyesi-tugvanin-subesi-mi-7017414/"]