NATO Müttefik Yüksek Komutanı Orgeneral Tod Wolters, müttefiklerin kara, hava, deniz ve özel harekat kuvvetlerinden oluşan ve NATO ittifakını desteklemek üzere hızla konuşlandırılabilecek çok uluslu gücün harekete geçirildiğini duyurdu.

Kararı "tarihi bir an" olarak nitelendiren Wolters şöyle konuştu:

"Bu durum, çeşitli şekillerde kullanılabilecek esnek, güvenilir bir müdahale gücünü temsil ediyor ve biz de onların durumlarından tam anlamıyla yararlanıyoruz.

Bu caydırıcı önlemler ihtiyatlı ve hızımızı, tepki verme yeteneğimizi ve korumaya yemin ettiğimiz insanları koruma ve koruma yeteneğimizi artırıyor.

BIDEN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Müdahale birliklerinin harekete geçirilmesi, ittifak üyesi olmayan Ukrayna'ya herhangi bir ABD veya NATO askerinin gireceği anlamına gelmiyor.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD birliklerinin Rusya'nın saldırgan eylemleri konusunda gergin olan NATO ülkelerini desteklemek için Doğu Avrupa'ya konuşlandırdığını ve Ukrayna'da savaşmayacaklarını söylemişti.

Biden, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya ve Romanya'ya ek asker konuşlandırılmasına izin verdiğini söylemişti. Biden ayrıca, birkaç hafta önce beklemeye alınan bazı kuvvetler de dahil olmak üzere, NATO'nun yanıtının bir parçası olarak Almanya'ya "ek ABD kuvvet yeteneklerinin" gönderilmesine izin verdiğini söylemişti.

[old_news_related_template title="Stoltenberg'ten Rusya-Ukrayna açıklaması: NATO'nun müdahale unsurlarını konuşlandırıyoruz" desc="NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Ukrayna'da topyekûn bir işgal görüyoruz' dedi. Ayrıca Stoltenberg 'Karada ve havada NATO'nun müdahale unsurlarını konuşlandırıyoruz. 30'dan fazla yerde faaliyet gösteren 100'den fazla jetimiz var. Her müttefiki korumak için ne gerekiyorsa yapacağız' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/nato-122_16_9_1645811590.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/stoltenberg-ukraynada-topyekun-bir-isgal-goruyoruz-6975023/"]

[old_news_related_template title="NATO'dan olağanüstü zirvede Rusya'ya uyarı" desc="NATO'nun olağanüstü sanal zirvesinin açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Rusya'nın saldırılarını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve Rusya'yı askeri harekatını derhal durdurmaya çağırıyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/nato-111_16_9_1645802711.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/natodan-olaganustu-zirvede-rusyaya-uyari-6974833/"]

[old_news_related_template title="NATO zirvesi sonrası açıklama: 'Putin'in Ukrayna'ya saldırma kararı korkunç stratejik hatadır'" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı NATO zirvesi sonrası ortak açıklama yapıldı. Rusya'ya uyarıda bulunulan açıklamada 'Putin'in Ukrayna'ya saldırma kararı korkunç bir stratejik hatadır' ifadeleri yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/nato-2_16_9_1645805616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cumhurbaskani-erdogan-nato-zirvesine-katiliyor-6974736/"]