Tüm dünyada ve Türkiye’de izlenme rekorları kıran Netflix belgeseli Tinder Avcısı, bir süredir gündemden düşmüyor. Akıl almaz dolandırıcılık hikayesini ele alan belgeselde, dünyanın farklı ülkelerinden kadınlarla Tinder adındaki arkadaşlık sitesi üzerinden sevgili olup sonra da onları akıl almaz yöntemlerle dolandıran Simon Leviev adlı adamın gerçek hikâyesi anlatılıyor.

Belgesele konu olan Simon Leviev'in dün itibari ile tüm sosyal medya hesapları kapatılırken, kurbanları da GoFundMe üzerinden harekete geçti.

Simon Leviev kimdir, gerçek mi, sevgilisi, gerçek adı nedir, instagram hesabı ne? - SonHaberler

"Tinder Dolandırıcısı"nın kurbanları, bir GoFundMe sayfası aracılığıyla Leviev'e kaptırdıkları paralarını geri almak için kampanya başlattı.

Netflix belgeselinde yer alan kurbanlardan Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjoholm ve Ayleen Charlotte toplamda 75 bin dolarlık bir bağış kampanyası başlattı. Kurbanların istedikleri paranın, İsrail'in 2020 yılında Leviev'e kurbanlarına ödemesi için hükmedilen 47 bin dolardan daha fazla olması dikkat çekti.

Tinder Swindler

Kurbanlardan 10 milyon dolar çaldığı tahmin edilen dolandırıcılık hikayesi, Netflix'te yayınlanmasının ardından gündem olmuştu. Leviev'in suçlamaların ardından beş ay hapis yattığı daha sonra salıverildiğinin ortaya çıkması ise tepki çekmişti.

Leviev'in kurbanlarından Sjoholm, GQ dergisine Leviev'in ondan 50 bin ila 60 bin sterlin çaldığını, bu yüzden iflas ettiğini ve annesiyle birlikte yaşamak zorunda kaldığını söyledi. Bir başka kurban olan Fjellhøy da halen 200 bin sterlinden fazla borcu ödemeye çalıştığını aktardı.

Daha önce Shimon Hayut ismini kullanan Leviev, Tinder'dan ve diğer sosyal medya uygulamalarından engellendi, ancak Netflix belgeseline göre hala özel bir jet ve yeni kız arkadaşıyla lüks içinde yaşıyor...

[old_news_related_template title="'Tinder Avcısı' Simon Leviev hakkında karar verildi" desc="Son dönemde Netflix'te izlenme rekorları kıran Tinder Avcısı isimli belgesel/filme konu olan ve kendisini zengin bir elmas tüccarının oğlu olarak tanıtarak insanları dolandıran İsrailli Simon Leviev'in tüm sosyal medya hesapları kapatıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/09/iecrop/simon-leviev-kimdir-tinder-avcisi-simon_16_9_1644396573.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/tinder-avcisi-simon-leviev-hakkinda-karar-verildi/"]

[old_news_related_template title="İlk kadın satranç ustasından Netflix'e dava" desc="Netflix popüler dizisi The Queen's Gambit'te karalandığını iddia eden Gürcü satranç ustasının akış platformuna açtığı 5 milyon dolarlık hakaret davası kabul edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/29/iecrop/queens_gambit1-imdb_16_9_1643438736.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/ilk-kadin-satranc-ustasindan-netflixe-dava/"]

[old_news_related_template title="BBC derledi: Şubat ayında mutlaka izlenmesi gereken diziler" desc="İngiltere'nin önde gelen yayın kuruluşlarından BBC, Şubat ayında mutlaka izlenmesi gereken dizileri derledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/05/iecrop/pam-and-tommy-3-lge-1024x683-1_16_9_1644047765.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/bbc-derledi-subat-ayinda-mutlaka-izlenmesi-gereken-10-dizi/"]