Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sürerken, Türkiye kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, tarafların sivillerin tahliyesi için bölgesel düzeyde de olsa insani koridor oluşturma konusunda mutabakat sağlamalarından memnuniyet duyulduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, bu koridorun, bir taraftan Türk vatandaşlarını tahliye etme imkanını sağlarken, diğer taraftan bu bölgelere insani yardım ulaşmasını kolaylaştıracağını ifade etti.

"TAHLİYE ETTİĞİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI 9 BİN 653 OLDU"

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

* Bugün Ukrayna'dan 406 kardeşimiz daha yola çıktı. Tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı 9 bin 653 oldu.

* Ayrıca Ukrayna'dan tahliye ettiğimiz vatandaşlarımız bugün Bükreş ve Varşova'dan Türk Hava Yollarımızla ülkemize sağ salim geldiler. Hoş geldiniz.

Dışişleri Bakanlığı’nın bilgilendirmesinde ise 100 kişinin trenle Kiev’den getirildiği, 306 kişinin otobüs ve minibüsle Odesa, Lviv, Jitomir, Khemelnitsky kentlerinden tahliye edildiği bildirildi.

[old_news_related_template title="Ukrayna İçişleri Bakanlığı: Rus güçleri nükleer tesise girdi" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Önceki günlerde Çernobil Nükleer Tesisi'nde kontrolü ele alan Rusya, Zaporijya Nükleer Tesisi'ne girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/03/iecrop/zaporizhzhia-reuters_16_9_1646331670.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-icisleri-bakanligi-rus-gucleri-nukleer-tesise-girdi-6987549/"]

[old_news_related_template title="Rusya ile Ukrayna görüşmesinden sonuç çıkmadı" desc="Rusya ve Ukrayna arasındaki ikinci tur görüşmeleri sona erdi. Belarus’taki müzakerelerinin ikinci turunun tamamlanmasının ardından 3’üncü turun yapılacağı aktarılarak, taraflar, insani koridorun oluşturulması konusunda uzlaşı sağlandığı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/03/iecrop/muzakere_16_9_1646320492.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ile-ukrayna-arasindaki-ikinci-tur-muzakereler-basladi-6987276/"]