Irak’ta Musul’un kuzeydoğudaki El-Hadba semtinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının yakınlarına gece saatlerinde 2 adet roket düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken, çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıkları, birçok ailenin evini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Musul Başkonsolosluğu tarafından Irak basınına yapılan açıklamada, konsolosluk çalışanlarının saldırıda zarar görmediği belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

'HESAP SORULACAKTIR'

Milli Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yayınladı. MSB'den yapılan açıklamada, "Musul Başkonsolosluğumuza yönelik alçakça saldırıyla ilgili Irak makamlarının derhal sorumlulardan hesap sormasını bekliyoruz. Irak makamları diplomatik temsilciliklerin güvenliği için her türlü tedbiri almayı da ihmal etmemelidir. Başkonsolosluğumuza yönelik saldırı ile kimin sivillere ve sivil hedeflere saldırdığı bir kez daha görülmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır." ifadeleri kullanıldı.

[old_news_related_template title="AKP'li Çelik'ten Irak açıklaması: Türkiye'nin hedef gösterilmesi son derece yanlış" desc="AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Irak’ın kuzeyindeki saldırı, hemen birilerinin Türkiye’yi suçlaması, açık ve net şekilde söylemek isterim ki planlı bir provokasyondur. Saldırı sonrasında hızlı bir şekilde Türkiye'nin hedef gösterilmesi son derece yanlıştır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/25/iecrop/omer-celik-1_16_9_1658764723.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-celikten-irak-aciklamasi-turkiyenin-hedef-gosterilmesi-son-derece-yanlis-7269577/"]

[old_news_related_template title="Türkiye, Suriye operasyonuna hazırlanırken, Rusya ve Suriye ordusundan dikkat çeken hamle" desc="Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine askeri operasyon düzenleme ihtimali gündemdeki yerini korurken, bölgede askeri hareketlilik de hızla artıyor. Son olarak Rusya ve Suriye ortak askeri tatbikat düzenledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/27/iecrop/russian-syrian-ipjd_cover_16_9_1658906040.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/turkiye-suriye-operasyonuna-hazirlanirken-rusya-ve-suriye-ordusundan-dikkat-ceken-hamle-7272248/"]