Rusya-Ukrayna savaşının en şiddetli olduğu yerlerin başında gelen Severodonetsk kentinde Ukrayna ordusunun geri çekilmek zorunda kalabileceği belirtildi. Luhansk Valisi Sergey Gayday, “Ukrayna güçleri geri çekilmek zorunda kalacak. Yerle bir olan bölgeleri sadece orada kalabilmek için korumaya çalışmak anlam ifade etmiyor” dedi.

Televizyonda açıklamalarda bulunan Gayday, Ukrayna güçlerinin ne zaman çekileceği konusunda detay vermedi.

Severodonetsk’te Rus ve Ukrayna güçleri arasında sokak çatışmaları bir aydan uzun süredir devam ediyor. Nisanda Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların bulunduğu Donbas bölgesine taarruz başlatan Rus ordusu yavaş da olsa birçok bölgeyi ele geçirerek ilerleyişini sürdürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Ukrayna’nın kaderi Severodonetsk’te belli olacak” demişti. Rus ordusu kenti ele geçirirse Luhansk’ta Ukrayna’nın elinde sadece Lysychansk kenti kalacak.

[old_news_related_template title="ABD, Ukrayna’daki savaş suçlarını soruşturmak için ekip kurdu" desc="ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Ukrayna’ya düzenlediği sürpriz ziyaret ile Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova ile bir araya geldi. Garland, ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarını soruşturmak amacıyla Savaş Suçları Araştırma Komitesi kurduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/21/iecrop/uk21_19959130_16_9_1655842664.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-ukraynadaki-savas-suclarini-sorusturmak-icin-ekip-kurdu-7207237/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Donbas'ın kaderi Severodonetsk'te belirleniyor" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkenin doğusundaki Severodonetsk şehrinde Rus ordusuyla devam eden şiddetli çatışmalara değinerek, 'Severodonetsk, Donbas'taki çatışmanın merkez üssü olmaya devam ediyor. Donbas'ın kaderi orada belirleniyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/09/iecrop/zelenskiy-reuters_16_9_1654762397.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-donbasin-kaderi-severodonetskte-belirleniyor-7183476/"]