Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Aleksey Arestoviç, Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yakın bazı bölgelerden uzaklaştırılması üzerine halkın başkente geri dönmeye başladığını belirtti.

Arestoviç, Kiev’in Buça ve Irpin bölgelerinde Rus askerlerinin püskürtüldüğünü, Rus ordusunun 50 kilometre daha uzaklaştırılması halinde bölgede tansiyonun ciddi manada düşeceğini söyledi. Rusların başkent Kiev’i tamamen terk etmediğini, sadece başkentin kuzey ve batı bölgelerinde tansiyonun düşmeye başladığını ifade eden Arestoviç, "Kiev bölgesine bağlı şehirlerde çatışmalar sürüyor. Hem onlardan hem de bizden kayıplar veriliyor. O bölgelerde askeri başarı sağlandı diyemeyiz. Nisan sonuna doğru eğer düşman birliklerini bölgeden 50 kilometre uzaklaştırabilirsek evlerinden ayrılanlar geri dönebilir. Ayrıca Kiev’e geri dönüşler de başladı" ifadelerini kullandı.

LVİV'DE SİREN SESLERİ PANİK YARATTI

Ukrayna’nın Lviv kentindeyse bugün sirenlerin çalmasının ardından halk bir kez daha sığınaklara akın etti. Ukrayna’nın en güvenli şehri kabul edilen Lviv’de sığınaklara inen halk dakikalarca tehlikenin geçtiği yönünde açıklama bekledi. Beklenen açıklamanın gelmesiyle halk sığınaklardan ayrıldı.

Lviv Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Maksim Kozitski, “Sivilleri tekrar uyarmak istiyorum, eğer sirenler çalıyorsa tehlike var demektir. Bunun için kendi güvenliğinizi ihmal etmeyin. Geçerli olan kurallara uyun ve sığınağa inin” açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı: Rus ordusunun Kiev'deki hamlesi taktikmiş" desc="Dün İstanbul'da Rus ve Ukrayna heyetleri bir araya geldikten sonra Rusya Savunma Bakanlığı, iyi niyet göstergesi olarak Kiev ve Çernihiv'deki saldırıların azaltıldığı duyurmuştu. Fakat uzmanlar, bunun Moskova'nın bir taktiği olduğunu iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/turkiye-depo_16_9_1648615055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-rus-ordusunun-kievdeki-hamlesi-taktikmis-7042317/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Kiev yakınındaki İrpin'de sokaklarda cesetler var" desc="Dün İstanbul'da gerçekleşen müzakerelerin ardından Rusya'dan umut verici bir açıklama gelse de Kiev'in adeta dibindeki İrpin'de çekilen görüntüler uluslararası kamuoyunu dehşete düşürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/mozaik1_16_9_1648617267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-kiev-yakinindaki-irpinde-sokaklarda-cesetler-var-7042349/"]