Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus birliklerin çekilmesinin ardından tekrar Ukrayna ordusunun kontrolüne geçen Herson kentini ziyaret etti.

Herson'u ziyaret eden Zelenskiy, Ukraynalı askerler ve vatandaşlarla görüştü. Askerlere şehrin geri alınmasındaki hizmetleri dolayısıyla teşekkür eden Zelenskiy'e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Zelenskiy, burada yaptığı açıklamada, şehrin kurtarılmasından ve insanların tepkisinden mutlu olduğunu söyledi.

Herson'da bulunmanın önemli olduğunu vurgulayan Zelenskiy, hayatlarını her gün ülkeleri için riske atan askerler ve şehir halkıyla bir arada bulunmak, onların duygularını ve enerjilerini hissetmek için ziyarette bulunduğunu kaydetti. (AA)

[old_news_related_template title="Rus askerleri Herson'dan çekildi: Kutlamalarda açılan pankart gündem oldu" desc="24 Şubat'tan beri Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna, önceki gün Rus askerlerinin Herson'dan çekilmesini kutluyor. Halk Rus askerlerinin çekilmesini kutlarken bir Ukraynalının hazırladığı ve Putin'e hakaret içeren pankart gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/13/iecrop/ukrayna-twitter1_16_9_1668332910.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-askerleri-hersondan-cekildi-kutlamalarda-acilan-pankart-gundem-oldu-7477495/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Bugün tarihi bir gün, Herson'a geri dönüyoruz" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerinin çekildiği Herson kentine Ukrayna askerlerinin girmesine ilişkin, 'Bugün tarihi bir gün, Herson'a geri dönüyoruz.' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/11/iecrop/zelensk-aa_16_9_1668198904.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-bugun-tarihi-bir-gun-hersona-geri-donuyoruz-7475225/"]