Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, Facebook hesabından paylaştığı videoda Türk yapımı SİHA'ların aktif bir şekilde Rusya'ya karşı kullanıldığını duyurdu.

Ukrayna Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından paylaşılan videolarda bir konvoya SİHA ile müdahale anı görülüyor. Bir patlama meydana gelirken Ukraynalı yetkililer olayın Ukrayna'nın güneyindeki Chornobaivka'da meydana geldiğini doğruladı.

Büyükelçiliğin, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Gülleri seven dikenlerine de katlanır. Rus işgalciler de şu an Bayraktar TB2 SİHA’larına katlanmak zorundalar" yorumu yapılırken bir diğer videoda ise "Maşallah TB2 SİHA'larına" ifadesi kullanıldı.

Ukrayna, Türkiye'den İHA ve SİHA satın almaya 2019'da başladı. Ukrayna ordusu o zamandan beri bu araçları kullanıyor.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Moskova'dan iddia: Ukrayna heyeti Belarus'a gidiyor" desc="Rusya ile Ukrayna arasında perşembe günü başlayan savaşta ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ederken Moskova'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Rus haber ajanslarının 'son dakika' ibaresiyle yayınladığı haberlerde Moskova'dan yetkililerin Ukrayna'dan bir heyetin müzakere için Belarus'a gittiğine yönelik ifadeleri aktarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/zelenskiy-reuters1_16_9_1645966613.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-ukrayna-heyeti-belarusa-gidiyor-6978015/"]