ABD’nin başkenti Washington’da, Ukrayna’da Rusya’ya karşı savaşmak üzere gitmeye hazırlanan silahlı iki kişi yakalandı.

Gizli Servis, Ukrayna Büyükelçiliği yakınındaki bir araçta yapılan aramada çok sayıda silah ele geçirdi. Gözaltına alınan iki adam, Indiana’dan geldiklerini ve savaşmak için Ukrayna’ya gitmek istediklerini söyledi.

Askeri kıyafetler de giyen iki kişi hakkında ruhsatsız ve kullanımı sınırlandırılmış silah bulundurma suçlamasıyla dava açıldı.

Ukrayna, tüm ülkelerden Rusya’ya karşı savaşmak üzere gelecek yabancılardan vize istemeyeceğini açıklamıştı. İlgililerin, ülkelerindeki Ukrayna büyükelçiliklerinin savunma ataşelerine başvurmaları gerektiği belirtilmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de 16 bin yabancının Rusya’ya karşı savaşmak üzere gönüllü olduğunu açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Vizeleri askıya aldılar: Rusya'ya yaptırımlar sertleşiyor" desc="Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, bu sabah Rus ordularının Ukrayna'ya girişi ile işgale dönüşürken, Avrupa'dan yaptırım tepkileri yükseliyor. En son Belçika, Rusya ile karşılıklı olarak vizeleri durdurma kararı aldıklarını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/24/iecrop/aeekjntykfkeren74qqnmv3jxu-1_16_9_1645698774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/vizeleri-askiya-aldilar-rusyaya-yaptirimlar-sertlesiyor-6971628/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı: Ukrayna lejyonerlerden ordu kuruyor" desc="Rusya-Ukrayna savaşının dördüncü gününde Ukrayna lideri Zelenskiy bir açıklama yaptı. Ukraynalı lider, ülke dışından gönüllü olanların dahil edileceği bir 'lejyoner taburu' oluşturulacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/askerler-reuters-1_16_9_1645944079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-ukrayna-lejyonerlerden-ordu-kuruyor-6977321/"]