Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 13'ncü gününde ülkeden kaçışlar sürüyor. Kharkiv ve Lviv tren istasyonlarında çekilen görüntüler yaşanan insani dramı gözler önüne serdi.

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran görüntüde, tren istasyonundaki uçsuz bucaksız kalabalık da gözler önüne serildi. Kaçan siviller, Kharkiv istasyonunu doldururken, Ukraynalılar trenlere binebilmek için birbirlerini ezdi.



Binlerce kişi Rusların saldırılarından kaçmaya çalışırken, hafta sonu Kharkiv'de çekilen manzara aslında tüm Ukrayna'da yaşanıyor.

Önceki gün Lviv'deki tren istasyonundan ülkeyi terk etmek isteyen Ukraynalılar Reuters tarafından fotoğraflandı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Rusya’nın işgalinin ardından Ukrayna’dan kaçan mülteci sayısının 2 milyonu bulduğunu açıkladı. Grandi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bugün Ukrayna’dan kaçan mülteci sayısı iki milyona ulaştı” dedi.

Rusya dün sabah sivillerin Maripol, Kharkiv, Sumy ve başkent Kiev'den ayrılmasına izin vermek için altı farklı geçiş yolu önerdi.



Ancak Vladimir Putin'in güçleri, duyurudan sonra bile bazı şehirleri roketlerle vurmaya devam ederken, birçok yerde şiddetli çatışmalar şiddetlendi. Polis, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin kişinin Kiev yakınlarındaki Irpin kasabasından çıkmayı başardığını söyledi.

[old_news_related_template title="Putin, Polonya'yı vuracak mı? Üst düzey ABD'li yetkililer endişelerini açıkladı" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya silah yardımları devam ediyor. ABD'de üst düzey bir yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in silah akışını durdurmak için hava gücünü kullanabileceğini öne sürdü. Askeri mühimmat konvoyunun, Ukrayna'ya girmeden Polonya sınırları içerisinde vurulabilme ihtimali ise endişeleri artırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/1343107_16_9_1646733315.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-polonyayi-vuracak-mi-ust-duzey-abdli-yetkililer-endiselerini-acikladi-6996853/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı: İnsani koridorlar açıldı" desc="Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın 13'üncü gününde bazı Ukrayna kentlerindeki insanların tahliye edilmesi için insani koridorlar bugün açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/ukrayna-reuters_16_9_1646727208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-insani-koridorlar-acildi-6996473/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Rus casuslar: Başarısız olduk ama Putin'e kimse söyleyemiyor" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 13'üncü gününde çatışma ve baskı artarken, İngiliz medyası, Rus istihbarat birimi FSB'nin savaşın kaybedildiğine dair bir rapor hazırlandığını yazdı. Fakat raporu ve gerçekleri kimsenin Putin'e söyleyemediği öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/rapor-reuters_16_9_1646722657.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-rus-casuslar-basarisiz-olduk-ama-putine-kimse-soyleyemiyor-6996243/"]