Ukrayna’nın First Lady’si Olena Zelenska, Rusya’nın ülkedeki saldırılarının toplu katliama yol açtığını belirtti.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in 44 yaşındaki eşi, İngilizce olarak yayınlanan yazılı açıklamasında Rus işgalini kınayarak saldırıların çok sayıda sivilin ölümüne yol açtığını hatırlattı. Bombardımanlarda hayatını kaybeden üç Ukraynalı çocuğun adını anan Zelenska, işgalin inanılmaz bir durum olduğunu belirterek “Ülkemiz barış içindeydi, şehirlerimiz, kasabalarımız ve köylerimiz yaşam doluydu. Şimdi yaşananlar Ukraynalı sivillere yönelik bir toplu katliam. En korkuncu da çocukların ölümü” ifadelerini kullandı.

"MOLOTOF KOKTEYLLERİYLE KARŞILANDILAR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın, halkının ve vatanseverliğinin gücünü fazla küçümsediğini kaydeden Zelenska, “Kremlin’deki propaganda makineleri Ukraynalıların kendilerini kurtarıcı olarak çiçeklerle karşılayacaklarını savundu ama molotof kokteylleriyle karşılandılar” diye yazdı.

“Putin’i durduramazsak dünyada hiçbirimiz içi güvenli bir yer olmayacak” diyen Ukraynalı First Lady, eşinin Batılı ülkelere yaptığı “Ukrayna’nın hava sahasının kapatılması” çağrısını da tekrarladı.

Zelenskiy, daha önce kendisinin ve ailesinin Rus birliklerin başlıca hedefi olduğunu söylemişti.

[old_news_related_template title="Zelenskiy'nin hayatından sonra Ukrayna First Lady'si de gündem oldu" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bugün beşinci gününe girdi. Kiev ve çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, halkının yanında olduğunu yineledi ve 'direniş' mesajı verdi. Eskiden komedyenken bir anda Ukrayna'nın en güçlü adamına dönüşen Zelenskiy kadar eşi de merak konusu oldu. İngiliz medyası First Lady'nin hayatını araştırırken, Olena Zelenska'nın savaş sonrası paylaştığı mesajlara da yer verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/28/iecrop/85f4754e-046f-4f43-8923-2d3e82d7e2b9_16x9_1200x676_16_9_1646054428.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiynin-hayatindan-sonra-ukrayna-first-ladysi-de-gundem-oldu-6980141/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Rusya'yı terör ülkesi ilan edin" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiltere parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası’na hitabında, 'Rusya'yı terör ülkesi ilan edin' ifadelerini kullanarak, “Bedeli ne olursa olsun vatanımız için savaşacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/ukrayna-ingiltere-iha2_16_9_1646767119.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-rusya-bir-teror-devleti-olarak-kabul-edilsin-6998065/"]