Pakistan’da 25 yaşında bir kadın, Karaçi kentine giden bir trenin kompartımanında toplu tecavüze uğradı.

İki çocuk annesi kadının geçen hafta bindiği trende bilet kontrolü yapan bir görevli tarafından boş bir kompartımana götürüldüğü ve orada tecavüze uğradığı belirtildi. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

Cinsel taciz ve tecavüz vakalarının yaygın olduğu ülkede son olay büyük tepkiye yol açtı. Kadın hakları örgütleri olayı protesto ederken tecavüzcülere ağır cezalar verilmesi istendi. Sosyal medyada da çok sayıda kişi, trende güvenliğin zayıf olmasını eleştirerek olayın sorumlularının idam edilmesi çağrısı yaptı.

Pakistan’da resmi rakamlara göre son dört yılda 14 binden fazla kadın, yani günde 11 kişi tecavüze uğruyor. Saldırganların çok az bölümünün ceza alması ise tepkilere yol açıyor.

Pakistan Meclisi, tecavüz suçlularına kimyasal hadım cezası verilmesinin yolunu açan bir tasarıyı geçen yıl kabul etmişti.

[old_news_related_template title="Sanal dünya Metaverse’de tecavüz" desc="Sanal evren Metaverse’de 21 yaşındaki bir kadın araştırmacının avatarı, platforma girdikten sonra bir saat içinde tecavüze uğradı. Genç kadın “O kadar hızlı oldu ki ne yapacağımı şaşırdım. Bir taraftan kendi kendime neler oluyor diyordum, diğer yandan oradakinin gerçek bedenim olmadığını ve bunun araştırmanın bir parçası olduğunu düşünüyordum” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/27/iecrop/metaverse-reuters_16_9_1653650616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/sanal-dunya-metaversede-tecavuz-7159470/"]

[old_news_related_template title="Hindistan'da korkunç olay: Tecavüze uğradığını şikayet etmeye gitti, tecavüze uğradı..." desc="Hindistan'da toplu tecavüze uğradıktan sonra polise giden 13 yaşındaki küçük bir kızın burada polis memuru tarafından tecavüze uğradığı iddiası ülkeyi karıştırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/05/iecrop/indir-67_16_9_1651747730.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/hindistanda-korkunc-olay-tecavuze-ugradigini-sikayet-etmeye-gitti-tecavuze-ugradi-7116728/"]