Uluslararası Af Örgütü'nden bugün yapılan açıklamada, 3 Mart günü Ukrayna'nın Çernigiv kentinde ekmek ve yiyecek kuyruğunda olan sivillerin Rus hava saldırısı sırasında hayatını kaybettiğini belirtti. Örgüt, küçük bir halk meydanına isabet eden bombalar sonucunda 47 kişinin hayatını kaybettiği ifade etti.

İFADELER, VİDEO KANITLARI VE ANALİZ SONUCUNDA

Açıklamada 3 Mart Perşembe günü öğleden sonra yaklaşık 12.15'te, Çernigiv'in Viacheslava Chornovola ve Kruhova caddelerinin oluşturduğu küçük halk meydanına birden fazla bomba isabet etti, siviller öldü ve yakındaki binalar ciddi şekilde hasar gördü. Uluslararası Af Örgütü'nün Kriz Müdahale ekibi, yeni ifadelere ve video kanıtlarının doğrulanmasına ve analizine dayanarak, saldırının büyük olasılıkla güdümsüz bombalar olarak bilinen en az sekiz bombanın kullanıldığı bir Rus hava saldırısı olduğu sonucuna vardı ifadelerini kullandı.

38 ERKEK VE 9 KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Uluslararası Af Örgütü Kriz Müdahale Direktörü Joanne Mariner Bu şok edici saldırı, Ukrayna halkının şimdiye kadar maruz kaldığı en ölümcül saldırılardan biri. Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı bu hava saldırısını bir savaş suçu olarak araştırmalı açıklamasını yaptı. Çernigiv Bölge İdaresi, saldırıda 47 kişinin (38 erkek ve dokuz kadın) öldüğünü açıkladı. Af Örgütü, saldırının doğrulanmış görüntülerinde sekiz bombanın arka arkaya atıldığının ve sırayla düştüğünün açık bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

[old_news_related_template title="Ukrayna'nın First Lady’si: Putin bizi fazla küçümsedi" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in eşi Olena Zelenska, İngilizce yayınlanan açıklamasında “Ülkemiz barış içindeydi, şehirlerimiz, kasabalarımız ve köylerimiz yaşam doluydu. Şimdi yaşananlar Ukraynalı sivillere yönelik bir toplu katliam. En korkuncu da çocukların ölümü” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/09/iecrop/zelenska-ukrayna-devlet-baskanligi_16_9_1646825554.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukraynanin-first-ladysi-putin-bizi-fazla-kucumsedi-6999582/"]

[old_news_related_template title="Sık sık Bodrum'da görülüyordu... Putin'in Şehrazat'ı mı?" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımları sertleştireceğini açıklamasının ardından Rus milyarderler ve Putin'e yakın isimler mal varlıklarını kaçırmak için harekete geçti. Birçok oligarka ait yat, Avrupa ülkelerine taşınmaya başladı. En son İtalya'da bulunan yaklaşık 140 metre uzunluğundaki süper lüks Şehrazat isimli yat tartışma konusu oldu. Birçok kişi, bu yatın Putin'e ait olduğu görüşünde... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/09/iecrop/bodruma_gelen_mega_yat_scheherazadeye_15_tankerle_460_bin_litre_yakit_ikmali_1597682260_428_16_9_1646823117.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/sik-sik-bodrumda-goruluyordu-putinin-sehrazadi-mi-6999314/"]