Savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar, soykırım suçlarına bakan ve Lahey kentinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili bir açıklama geldi.

UCM savcısı Karim Han, bugün yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden duyduğu endişeyi dile getirdi. Han, olası savaş suçu ile ilgili soruşturma başlatılabileceğinin sinyalini verdi.

Han açıklamada, "Ben, Ukrayna topraklarında saldırı düzenleyen bütün taraflara ofisim tarafından soykırım, insanlık suçu ya da savaş suçu işlendiğine dair bir soruşturma başlatılabileceğini hatırlatmak isterim" dedi.
[old_news_related_template title="Ukrayna kahraman askere ağlıyor: Son sözü 'Defol git Rusya' oldu" desc="Rusya'nın işgali devam ederken, Karadeniz kıyılarında Rus askerlerine karşı mücadele eden bir askerin görüntüleri hem Ukrayna'da hem de uluslararası kamuoyunda gündem oldu. Videoya çekilen görüntülerde genç asker, 'Defol git Rus savaş gemisi' dedikten sonra gemiden açılan ateş ile yaşamını yitirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/basliksiz-1_16_9_1645764990.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-kahraman-askere-agliyor-son-sozu-defol-git-rusya-oldu-6973064/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşında son durum: Kiev'de patlama sesleri, yolda ölü askerler, Rus hava aracı düştü" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin'in hafta başında resmen tanıdığı Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne destek olarak bölgeye asker göndererek bir 'işgal' başlatmasının yarattığı kriz derinleşiyor. Sabah saatlerinde Kiev'de sivillerin yaşadığı binalar vurulurken, yol kenarında ise ölü askerler görüldü. Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise Kiev'de bir Rus hava aracının düşürüldüğünü duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/asker-reutes_16_9_1645763495.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasinda-son-durum-kievde-patlama-sesleri-yolda-olu-askerler-rus-ucagi-dustu-6973054/"]