Yunanistan’ın özellikle Ege’deki silah gücünü arttırıcı çalışmaları hızla devam ederken açıklanan yeni haberde Ege'deki Yunan deniz sahasının gözetlenmesi ve ada topraklarının sonuna kadar Yunan egemenliğinin güvencede olması için İtalyanlardan korvet Almanlardan Leopard tankları almak ve eskilerini yenilemek üzere anlaşmaya varıldığı açıklandı.

YUNANİSTAN EGE’DE Kİ SİLAHLI GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR

Yunanistan milli Savunma Bakanlığı’nın Ege’de orduyu güçlendirecek özelliklere sahip  İtalyan korvetlerinin daha iyi bir fiyat-performans oranına sahip olduğunu ve ayrıca İtalyan üreticilerin, Atina'nın sipariş edeceği dört gemiden ikisini çok hızlı bir şekilde teslim edebileceklerini açıkladı.

Aynı zamanda, Alman üreticiler tarafından üstlenilmesi beklenen bir program olan ordunun elinde bulundurduğu 350 Leopard 1A5 ve Leopard 2A4 tankının yaklaşık 2/3'ünü modernize etme programı üzerinde anlaşmaya varıldığı ve yeni tankların alınması sözleşme imzalandığı belirtildi.

MİÇOTAKİS ANLAŞMALARI ONAYLADI

Yunanistan medyasının okuyucularına bugün duyurduğu haberde hem korvetler hem de tanklar için yapılan ön sözleşmelerin, Başbakan Mitsotakis tarafından onaylandığı ve en üst düzeyde Yunan ve Alman hükümetleri arasında anlaşmaya varıldığı gibi, Atina ile Roma ve Atina ile Berlin arasında hükümetler arası bir uzlaşma sağlandığı açıklandı.

4 KORVETE 2 MİLYAR EURO ÖDEYECEKLER

4 İtalyan korvet savaş gemisinin 2 milyar Euro’ya mal olacağı ve 40 yıl donanmaya hizmet edebilecek kapasiteye sahip olduğu belirtildi. Fransa ile 4 adet Belharra fırkateynlerinin satın alınması için imzalanan sözleşmenin, Emmanuel Macron'un devlet kontrolündeki Deniz Kuvvetleri Grubu'nu Atina'ya mali teklifini önemli ölçüde iyileştirmeye ikna etmesinden sonra gerçekleştiğini açıklandı.

Yunanistan'ın bunların yanı sıra Ege'de kullanılmak üzere  Romeo tipi 7 adet ABD denizaltısavar helikopterlerinde alınması için anlaşmaya varılmak üzere olduğu açıklandı.

[old_news_related_template title="Yunan basını: Türkiye Rafale savaş uçakları için Fransa ile görüşüyor" desc="ABD’deki Yunan lobisi, Temsilciler Meclisi’nin Türkiye’ye şartlı F-16 satışı ve modernizasyonu ile ilgili tasarıyı onaylamasının ardından Yunan basını, Türkiye'nin Fransa'dan Rafale savaş uçakları satın almak için harekete geçtiğini yazdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/18/iecrop/macron-erdogan-reuters_16_9_1601277924_16_9_1653628517_16_9_1658143740.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunan-basini-yazdi-turkiye-f-16-krizi-sonrasi-fransadan-medet-umuyor-7255602/"]