Türkiye ile eş zamanlı olarak komşu Yunanistan’da yoğun kar yağışı etkili olurken, ortaya tarihte ilk kez rastlanan görüntüler çıktı.

Yunanistan'ın batısındaki Epir bölgesinde yer alan Sagiada köyünde denizin dondu. Yunanistan tarihinde ilk kez gerçekleşen bu olay ise ortaya çıkmasının ardından kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Genellikle daha kuzeyde okyanuslarda ortaya çıkan deniz buzu, ülke sıfırın altındaki sıcaklıklara ulaştığında ilk kez Yunanistan'da da ortaya çıktı.

Deniz buzu basitçe donmuş tuzlu su olarak nitelendirilebilir. Genellikle okyanusta oluşur, büyür ve zamanla erir. Buna karşılık, buzdağları, buzullar, buz tabakaları ve buz raflarının tümü karadan kaynaklanır. Deniz buzu hem Kuzey Kutbu hem de Antarktika'da ve kuzey Atlantik'te oluşur.

İyonya Denizi kıyısındaki Sagiada köyü, Yunanistan anakarasının en batı noktası olarak biliniyor.

Yunanistan'daki resmi hava durumu servisi, Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde anakaranın çoğunda düşük negatif sıcaklıklar kaydettiğini ve en düşük değerin eksi 18 derece ile Lefkochori, Fthiotida'da kaydedildiğini bildirdi.

Fish Freeze to Death in Greece

Denizin donması sonucu canlıların ve balıkların kötü etkilendiği çoğunun öldüğü ve kıyıya vurduğu bildirildi.

[old_news_related_template title="Yunanistan'da kar nedeniyle trende mahsur kalan yolculara 1000’er Euro tazminat ödenecek" desc="Yunanistan’ın başkenti Atina’da otoyolda mahsur kalanlara 2 biner Euro tazminat ödeme kararının ardından bu kez de trende mahsur kalan vatandaşlara 1000’er Euro tazminat ödenmesi kararı verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/26/iecrop/atina-1_16_9_1643214461.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistanda-kar-nedeniyle-trende-mahsur-kalan-yolculara-1000er-euro-tazminat-odenecek-6913988/"]

[old_news_related_template title="Yunan iktidar partili siyasetçiden Erdoğan iddiası" desc="Yunanistan'da iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nden George Koumoutsakos, ülkenin çok okunan İngilizce gazetelerinden Ekathimerini'ye bir köşe yazısı yazdı. Koumoutsakos iki ülke arasındaki ilişkileri yorumlayarak öngörülerini sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/26/iecrop/erdogan-reuters1_16_9_1643202008.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunan-iktidar-partili-siyasetciden-erdogan-iddiasi-6913609/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan'da karda kapanan otoyol ülkeyi salladı: Tazminatın ardından istifa geldi" desc="Yunanistan'da özel otoyolun karda kapanması ve yüzlerce sürücünün saatlerce mahsur kalması ülkeyi salladı. Sürücülere tazminat ödenmesi kararının ardından otoyolu işleten şirketin CEO'su istifa etti. Prof. Dr. Uğur Emek, Türkiye'de de ceza ve tazminatın gündeme gelmesi gerektiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/26/iecrop/yunan-1_16_9_1643183545.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/yunanistanda-karda-kapanan-otoyol-ulkeyi-salladi-tazminatin-ardindan-istifa-geldi-6912554/"]