Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e yönelik “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” çıkışıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Yunanistan’da büyük ses getiren açıklamaya bir tepki de, aynı zamanda Miçotakis’in kız kardeşi olan iktidardaki Yeni Demokrasi partisi milletvekili ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’den geldi. Yunan Skai TV kanalına konuşan Bakoyanni, Erdoğan’ın sözlerinin Avrupa Birliği’nde yeterince tepki görmediği yorumunu yaptı.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Dana Spinant, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili ilk açıklamasında “Yorum yok” demekle yetinirken tepkiler üzerine “Sayın Miçotakis AB üyesi bir ülkenin devlet başkanı olarak tüm dünyanın tanıdığı bir kişi. AB, Türkiye’nin gerilimi düşürecek adımlar atmasını bekliyor” diye konuşmuştu.

AB’den gelen açıklamaları eleştiren Bakoyanni, “Bu durum beni çok sinirlendirdi” diyerek AB yöneticilerinin “adeta bir balonun içinde yaşadığını” söyledi.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na dün katılan Miçotakis, Erdoğan'ın sözlerine yanıt vererek, Türkiye’nin artan revizyonizmi karşısında Yunanistan’ın egemenliğini savunma sözü vermişti. Yunan lider, Yunanistan’ın "komşusu Türkiye ile her zaman iletişim kanallarını açık tutmaya çalışacağını" söylemişti.

[old_news_related_template title="Miçotakis'ten Erdoğan'ın sözlerine yanıt" desc="Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu başkanı Borge Brende ile görüşen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Miçotakis benim için bitmiştir.' sözlerine yanıt verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/25/iecrop/45026_16_9_1653481955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/micotakisten-erdoganin-sozlerine-yanit-7155440/"]

[old_news_related_template title="Miçotakis, isim vermeden Türkiye'yi eleştirdi Biden'ın sağ kolu ayakta alkışladı" desc="Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ABD temasları dün gece de devam etti... Miçotakis, Kongre'de konuşma yaparken isim vermeden Türkiye'yi eleştirdi. Miçotakis'in uzun konuşması ABD Başkanı Biden'ın yardımcısı Kamala Harris ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi tarafından alkışlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/18/iecrop/micotakis-reuters_16_9_1652852173.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/micotakis-isim-vermeden-turkiyeyi-elestirdi-bidenin-sag-kolu-alkisladi-7141240/"]