Ülkesinde Rusya’nın işgali sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün gece ABD'de düzenlenen 64. Grammy Müzik Ödülleri törenine videoyla seslendi.

Zelenskiy törende yayınlanan duygusal video mesajında "Bizim müzisyenlerimiz smokin yerine kurşun geçirmez yelek giyiyor. Hastanelerde yaralılara şarkı söylüyorlar. Onları duyamayanlara bile söylüyorlar. Müzik tüm engelleri aşar” dedi.

Rusya’nın saldırılarının ülkesinde müziği susturduğunu belirten Zelenskiy, "Bizi elinizden geldiğince destekleyin, ama sessiz kalmayın. Sessizliği müzikle doldurun" diye konuştu. Ukrayna lideri er ya da geç zafer kazanacaklarını söyleyerek Ukrayna kentlerine barışın geri döneceğini ifade etti.

Zelenskiy’nin konuşmasının ardından törende şarkıcı John Legend, Ukraynalı sanatçılar Mika Newton, Lyuba Yakimchuk ve Siuzanna Igidan ile beraber sahneye çıkarak “Free” (Özgür) isimli şarkıyı söyledi.

[old_news_related_template title="Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Daha kötü şeyler ortaya çıkıyor" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Bucha’da Rus ordusu tarafından sivil katliamlar yapıldığına dair ifadelerini tekrarlayarak, “Her Rus askerinin annesinin Bucha'da, Irpin'de, Gostomel'de öldürülen insanların cesetlerini görmesini istiyorum” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/03/iecrop/zelenskiy-reuters6_16_9_1649015503.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-devlet-baskani-zelenskiy-daha-kotu-seyler-ortaya-cikiyor-7051955/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy ve Putin bir araya gelecek mi? Bakan Akar'dan açıklama" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Umudumuz, dileğimiz önümüzdeki dönemde de çok kısa bir zaman sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sayın Putin ve Sayın Zelensky'nın bir araya getirilmesi. Olacağını biz değerlendiriyoruz, bekliyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/03/iecrop/akar1_20184157_16_9_1649012547.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/zelenskiy-ve-putin-bir-araya-gelecek-mi-bakan-akardan-aciklama-7051896/"]