Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 1997'den bu yana ilk kez acil oturum çağrısıyla toplandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını kınayan karar tasarısı 5’e karşı 141 oyla kabul edilirken kabul edilen tasarının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından lehte oy veren ülkelere teşekkür mesajı yayınladı.

"KÜRESEL BİR PUTİN KARŞITI KOALİSYON OLUŞTU"

Zelenskiy tasarının benzeri görülmemiş bir şekilde kabul edildiğini belirterek, “Oy veren herkese ve her ülkeye minnettarım” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı bir koalisyon oluştuğunu aktaran Zelenskiy, “Oylamanın sonucunda küresel bir Putin karşıtı koalisyon oluştuğu ve işlediğini gösteriyor. Dünya bizimle. Zafer Bizim Olacak!” dedi.

Oylamada, Rusya, Belarus, Suriye, Kuzey Kore ve Eritre tasarıya “hayır” oyu verirken, oylamanın sonucu Genel Kurul’da ayakta alkışlandı.

[old_news_related_template title="Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan Rusya kararı çıktı" desc="Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapılan oylamada Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını kınayan karar tasarısı 5’e karşı 141 oyla kabul edilirken, alınan karar Genel Kurul’da ayakta alkışlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/02/iecrop/bm-genel-kurulu-reuterss_16_9_1646241422.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/birlesmis-milletler-genel-kurulundan-rusya-karari-cikti-6985191/"]

[old_news_related_template title="Rus televizyonunda Rusya-Ukrayna savaşı: Bambaşka bir hikaye duymaya hazır olun" desc="İngiliz yayın kuruluşu BBC, işgal döneminde Rus televizyonlarını analiz ettiği bir yazı yayınladı. Rus televizyonlarının, Ukrayna'da yaşananlara gözlerini yumduğunu vurgulayan haberde, sahte görüntülere ve yalan söylemlere kadar Rus medyasının, yaşananları nasıl kendi lehine çevirmeye çalıştığı vurgulandı. BBC, haberi, 'Bambaşka bir savaş izlemeye hazır olun' ifadeleriyle yayınladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/02/iecrop/shutterstock_588970286_16_9_1646230336.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-televizyonunda-rusya-ukrayna-savasi-bambaska-bir-hikaye-duymaya-hazir-olun-6984848/"]