Son dönemde tüm ürünlere gelen üst üste zamlarla geçinmenin zorlaştığını hatırlatan Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan; “Aylık ödeme ve giderlerini buna göre planlayan eğitim emekçilerimiz bu tür ödemelerle bir parça nefes alabiliyor. Artan enflasyon, döviz kurlarının yükselmesi ve art arda gelen zamlarla parasının değeri tamamen düşen öğretmenlerimiz iki aydır zorda bırakılıyor” diye konuştu.

"ZORLUK ÇIKARMAYIN"

Bakanlığın KBS sistemindeki değişiklik nedeniyle öğretmenlerin darda bırakıldığını kaydeden Aydoğan; “Bakanlığın KBS sistemini doğru işletmemesi ve sistemsel değişikliklerle öğretmenlerimizin darda bırakılması yanlıştır.

Yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerekmektedir. Bu teknoloji çağında bu kadar gecikme kabul edilemez. Derhal gereğinin yapılması için Milli Eğitim yetkililerini göreve çağırıyorum. Yeterince yoksullaştık, hakkımız olan parayı alırken bari zorluk çıkarmayın” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Öğretmen ataması olacak mı? Bakan Özer açıkladı..." desc="Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Covid-19 önlemlerinde yapılan değişiklikler ve öğretmen ataması için açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/04/iecrop/ogretmen-shtr_16_9_1641560471_16_9_1646374516.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/ogretmen-atamasi-olacak-mi-bakan-ozer-acikladi-6988047/"]