Geçen pazar günü ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrasında, KPSS’ye giren adayların sosyal medyada paylaştığı belgelerden, sınav sorularından bir kısmının (en az 20-30 soru) Yediiklim Yayınevi kitapçıklarındaki sorularla birebir aynı olduğu, hatta aynı sorularda yer alan cevap şıklarının yerleştirilmesinin dahi aynı olduğu ortaya çıkmıştı.

'ASILSIZ' DENİLDİ AMA GÖREVDEN ALINDI 

Kamuoyunda yoğun tepkilere neden olan bu skandalın ardından ÖSYM tarafından, iddiaların araştırıldığı ve asılsız olduğu açıklaması yapıldı. Ancak, bugün Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan resmi atama kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevinden alındı. Bu durum sınav sorularının çalındığı iddialarını daha da güçlendirdi.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, konunun tüm derinliğiyle aydınlatılması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

"FETÖ YÖNTEMİ DEVAM EDİYOR"

Dilekçede, soruların belli kişi veya gruplara önceden verilmiş olması durumunun daha önce FETÖ tarafından kullanılan bir yöntem olduğu hatırlatılarak, "Bu yöntemin halen kullanılıyor oluşu devletimizin FETÖ ile mücadelesinde halel getirmekte ve özellikle gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın devlete olan güvenini yok etmektedir" denildi.

"BU SEBEPLERLE GENÇLER YURTDIŞINA GİDİYOR" 

Gençlerin bu tarz FETÖ taktikleriyle ve yüksek puan aldıkları sınavların ardından şeffaf olmayan mülakatlarla elenerek umutsuzluğa kapıldığını, bu sebeplerle de dönmemek üzere yurtdışına gitmeyi tercih ettikleri belirtilerek, "Ülkemizde gelecek kurma hayalleri ellerinden alınan ve haklı olarak yurtdışına yerleşen gençlerimiz devletimiz için en büyük beka sorunudur. Sayın savcılık makamı tarafından bu hususun ayrıca göz önüne alınarak soruşturmanın gençlerimizin devlete olan güvenini korumak motivasyonuyla yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dilekçede görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün ve savcılık tarafından belirlenecek diğer şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak "Görevi Kötüye Kullanma", "Göreve İlişkin Sırrın Açıklanması" ve diğer suçlardan dava açılması talep edildi.

[old_news_related_template title="KPSS soruları için skandal iddia: 20 soru aynı çıktı" desc="Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile ilgili çarpıcı bir iddia CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından ortaya atıldı. Kaya, soruların daha önceden bir yayınevi tarafından bilindiğini ileri sürerek, 'Bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20'si de tıpatıp aynı çıktı. Daha önce FETÖ'nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi dediniz peki şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı?' diye sordu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/osym-kpss-depo_16_9_1653374392_16_9_1659437208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kpss-sorulari-icin-skandal-iddia-20-soru-ayni-cikti-7284032/"]

[old_news_related_template title="ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı" desc="Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/halis_16_9_1659476024.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/osym-baskani-prof-dr-halis-aygun-gorevden-alindi-7285110/"]












DHA-Güvenlik - Türkiye-Trabzon - Fatih TURAN
2022-08-03 14:09:17